ΡΟΗ 24/7:

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους

petrounias rio

- Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο μετά την Άννα Κορακάκη


Παράδοση τείνει πλέον να γίνει η κατάκτηση Ολυμπιακών μεταλλείων στο αγώνισμα των κρίκων, στην ενόργανη γυμναστική, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού μετά τον Δημοσθένη Ταμπάκο, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2011 και το χρυσό στην Αθήνα το 2004, έρχεται ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με 16.000 βαθμούς.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε δεύτερος στον τελικό των κρίκων, έχοντας περάσει με τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία. Ωστόσο, ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτελώντας ένα δύσκολο πρόγραμμα, κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία και να αφήσει στη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζανέτι, με 15.766 βαθμούς και στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιαζίν, με 15.600 βαθμούς.
Να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά είναι το τέταρτο μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα στην ενόργανη γυμναστική στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το χρυσό στις ασκήσεις εδάφους από τον Ιωάννη Μελισανίδη, στην Ατλάντα το 1996 και τα δύο μετάλλια του Δ. Ταμπάκου, ενώ είναι η δεύτερη φορά που ακούγεται ο ελληνικός εθνικός ύμνος στο Ρίο, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σκοποβολή στα 25 μ. με πιστόλι, από την Άννα Κορακάκη.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 20:45
επιστροφή στην κορυφή