ΡΟΗ 24/7:

Tabata, η Ιαπωνική μέθοδος γυμναστικής που δε δέχεται δικαιολογίες

ms2
Εκρηκτική άσκηση με εντυπωσιακά αποτελέσματα


Κάτι νέο ως μέθοδο, μας φέρνουν τα κορίτσια του
Fitbox και η προπόνηση έχει αρχίσει με γοργούς ρυθμούς. Πρόκειται για μέθοδο δοκιμασμένη, άκρως αποτελεσματική που θέλεις δε θέλεις, ρίχνεις ιδρώτα αλλά χαίρεσαι το αποτέλεσμα. Παρακάτω, θα μάθουμε λίγα πράγματα για την μέθοδο Tabata από πηγή που δεν λέει ψέματα...

sou-tabata
Δεν έχει ονομαστεί τυχαία «η 4λεπτη μαγική γυμναστική που καίει τα λίπη»αφού πρόκειται για την πιο αποτελεσματική υψηλής εντάσεως προπόνηση. To Tabata training είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντοχή σας και παράλληλα να κάνει τον μεταβολισμό σας να λειτουργεί μέχρι και 36 ώρες μετά την 4λεπτη προπόνηση.Το μυστικό είναι η σύντομη άλλα έντονη άσκηση με περιόδους σύντομης ξεκούρασης.

maria-tabata

Εμπνευστής ήταν ο Ιάπωνας ερευνητής Izumi Tabata, ο οποίος την εφάρμοσε σε αθλητές οι οποίοι έκαναν ποδήλατο σε πολύ υψηλή ένταση για 20 δευτερόλεπτα, με 10 δευτερόλεπτα ξεκούραση διάρκειας 4 λεπτών κάθε φορά, επαναλαμβάνοντας το για 8 κύκλους. Αυτό είναι λοιπόν το μυστικό των αθλητών που τους κάνει να γραμμώνουν, να ιδρώνουν και να μην χρειάζεται να ακολουθήσουν καμία ακραία διατροφή.


πηγή: jenny.gr

επιστροφή στην κορυφή