ΡΟΗ 24/7:

Ιστιοπλοΐα: Κύπελλο Βορείου Αιγαίου (video)

kupelo v aigaiou

- Στο Porto Carras Grand Resort

 

Με άνεμο 3-4 beaufort η κλάση ORC-Sport εκκίνησε πρώτη στα ανοιχτά της μαρίνας του Porto Carras Resort, που φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά την ετήσια διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Στην θεαματική και τεχνική ιστιοδρομία, που περιλάμβανε περίπλου της νησίδας Κελύφου, στροφή μπροστά από το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά και τερματισμό στην Μαρίνα Porto Carras, αναδείχθηκε νικητής το σκάφος «ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη.

Αμέσως μετά την εκκίνηση της κατηγορίας ORC-Sport εκκίνησαν οι κατηγορίες ORC-Performance για την πρώτη από τις δύο ιστιοδρομίες «Όρτσα-Πρύμα» της ημέρας. Τα «Όρτσα-Πρύμα» είναι το δημοφιλέστερο είδος τεχνικής ιστιοδρομίας, που δοκιμάζει τις ικανότητες χειρισμού και την φυσική κατάσταση των πληρωμάτων, όπως και την τακτική και την στρατηγική των κυβερνητών. Τα σκάφη πρέπει να διανύσουν την διαδρομή ανάμεσα σε δύο σημαδούρες που ποντίζει η επιτροπή αγώνων ακριβώς στην διεύθυνση του ανέμου. Έτσι, τα σκάφη πρέπει να κανουν πολλαπλές αλλαγές πορείας («τακ» στον πηγαιμό, «μπότζες» στην επιστροφή) ώστε να προσεγγίσουν τα δύο σημεία, ακολουθώντας αναγκαστικά τεθλασμένη πορεία.

Το «JINETERA» από τον Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών – Καλλιθέας με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και το «ELLINIX» από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη, συνέχισαν την καλή τους πορεία κερδίζοντας και τις δύο ιστιοδρομίες «Όρτσα-Πρύμα» της ημέρας στις κλάσεις IRC και ORC-Performance αντιστοίχως.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 11:31

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή