ΡΟΗ 24/7:

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Μπάντμιντον το 2020

1b sxprw

Θα έρθουν στη χώρα πάνω από 1.500 αθλητές

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού Μπάνμιντον είναι γεγονός. Η Ελλάδα θα διοργανώσει το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Μπάντμιντον το 2020, τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, στο συγκεκριμένο άθλημα! Στη Σαρδηνία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Παγκόσμιας Σχολικής Ομοσπονδίας, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να δοθεί η μεγάλη αυτή διοργάνωση. Εκτός από την Ελλάδα τη διοργάνωση διεκδίκησε έως την τελευταία στιγμή η Ιταλία. Το ενδιαφέρον της γειτονικής μας χώρας ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και μάλιστα είχαν παραστεί ο υπουργός Αθλητισμού και ο υπουργός τουρισμού της Ιταλίας, προκειμένου να πείσουν την Παγκόσμια ομοσπονδία Μπάντμιντον να δώσει τους αγώνες στην Ιταλία.
Ο φάκελος της Ελλάδας ήταν, όμως, πληρέστατος και μαζί με δύο – τρία στοιχεία έγειραν την πλάστιγγα προς την χώρα μας. Αυτό που μέτρησε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, είναι αφενός ότι η Ελλάδα διοργανώνει άψογα 3-4 διεθνείς διοργανώσεις τον χρόνο. Αφετέρου, λήφθηκε υπόψιν πολύ σοβαρά ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αρχαία Ολυμπία. Ένα ιστορικό μέρος, όπου οι μαθητές εκτός από τη μεγάλη διοργάνωση, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, από πού ξεκίνησε ο… αθλητισμός και να δουν ιστορικά μέρη που ενδεχομένως να μην είχαν την ευκαιρία να τα επισκεφτούν. Σε συνδυασμό τέλος, με την εκτίμηση που έχει η ISF στην Βικτωρία Χατζήνα και στην Ελλάδα, καθώς και την επιμονή της προέδρου, έδωσαν στη χώρα μας αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Οι αγώνες έχουν τεράστια σημασία για την Ελλάδα, καθώς θα επισκεφτούν τη χώρα μας περισσότεροι από 1.500 αθλητές, προπονητές και συνοδοί. Μάλιστα για την Ελληνική Ομοσπονδία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα έρθουν τόσα παιδιά στη χώρα μας, σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου η ΓΓΑ, μιας και οι αγώνες είναι χρηματοδοτούμενοι.
Η πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Μπάντμιντον Βικτωρία Χατζήνα συγκινήθηκε στο άκουσμα των αποτελεσμάτων και στις πρώτες της δηλώσεις τόνισε: «Είναι μια ιστορική μέρα για το ελληνικό Μπάντμιντον. Θα έρθει στη χώρα μας μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, η οποία μόνο να προσφέρει έχει. Δεν θα ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ από την ΓΓΑ και παράλληλα θα έρθουν 1.500 άτομα στη χώρα μας. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι ποντάρουμε στον αθλοτουρισμό», τόνισε αρχικά η Χατζήνα και πρόσθεσε: «Στο άκουσμα των αποτελεσμάτων δάκρυσα. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη. Καταφέραμε και πήραμε αυτή τη διοργάνωση, την ώρα που η Ιταλία είχε φέρει δύο υπουργός για να αναλάβει το σχολικό. Αυτές οι διοργανώσεις είναι τιμή για την Ελλάδα και ανυπομονούμε να έρθει το 2020. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον αντιπρόεδρο της ISF Στέλιο Δασκαλάκη για τη βοήθειά του», τόνισε η πρόεδρος της ΕΟΦΣΑ.

επιστροφή στην κορυφή