ΡΟΗ 24/7:

Πίσω από τα Λόγια του Προέδρου

Τα πράγματα είναι απλά κύριοι, κάτι λείπει από την ομάδα και αυτό το κάτι δεν είναι ούτε κεντρικός αμυντικός, ούτε αριστερό εξτρέμ. Αυτό το κάτι είναι στόχοι.

Κανείς δεν ξέρει που θέλουμε να φτάσουμε φέτος και όταν λέω κανείς το εννοώ. Ο κύριος Αγγελίδης μας ανέλυσε το πώς πρέπει ιεραρχικά να λειτουργεί μια εταιρεία αλλά ξέχασε να μας πει το αποτέλεσμα αυτής της λειτουργίας.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ την δεδομένη στιγμή έχει 4 ανθρώπους που ενώνουν άμεσα την διοίκηση με το ποδοσφαιρικό τμήμα, Σαββίδης, Αγγελίδης, Βρύζας και Αναστασιάδης. Βλέπει παίχτη ο Αναστασιάδης, θα πρέπει να ενημερώσει τον Βρύζα, ο οποίος θα πρέπει να ενημερώσει τον Αγγελίδη, ο οποίος θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Ρωσία για να πάρει το ΟΚ!! , πάει ο παίχτης πέταξε. Στην περίπτωση που βλέπει παίχτη ο Βρύζας, θα πρέπει να ενημερώσει τον Αναστασιάδη, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το τμήμα scouting, το οποίο θα δει το παίχτη και με την σειρά του θα δώσει την εισήγηση του στον προπονητή, ο οποίος θα δώσει το ΟΚ στον πρόεδρο, ο οποίος θα περιμένει να πάρει το τελικό ΟΚ από τον μεγαλομέτοχο!!, πάει ο παίχτης ξαναπέταξε.

Και κάπου εδώ βγάζω το καπέλο στον Μαρινάκη, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα ποσά που πουλάει δεν έχουν και πολύ δόση αλήθειας, έχει καταφέρει να φτιάξει μία επιχειρηματική σφαίρα και να γυρίζει τα πάντα μέσο αυτής. Καταρχήν ασκεί καθήκοντα προέδρου στην εταιρεία του, έχει δύο managers-scout, από τους οποίους ο ένας (βλ. Ισά) γνωρίζει πολύ καλά την Γαλλική αγορά και όλες τις παροικίες της χώρας και ο άλλος (βλ. Καρεμπέ) είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο με δυνατότητα να μπορεί να επηρεάσει θετικά παίχτες ώστε να έρθουν στο λιμάνι. Όταν λοιπόν αυτοί οι παίχτες, μικρής ή μεγάλης αξίας υπογράψουν, υπάρχει ένας manager-coach (βλ. Μίτσελ) ο οποίος δημιουργεί μια ομάδα και όλα κυλούν ομαλά. Παραλίγο να το ξέχναγα, στην ομάδα-επιχείρηση στο Ελλαδιστάν που ζούμε πρέπει πάντα να υπάρχει ένας άνθρωπος που βγάζοντας την εικόνα του τρελού και του φανατικού οπαδού, θα κάνει τα ΜΜΕ να ξεχνάνε καμιά φορά τα πραγματικά γεγονότα μέσα στην ομάδα και να ασχολούνται μαζί του (βλ. Θεοδωρίδη).

Όπως, πλέον γίνεται κατανοητό, αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει τελικά σε βάθος χρόνου να ολοκληρώνει όλες της υποθέσεις του με τον τρόπο που αναλύσαμε παραπάνω, έχοντας ως παράδειγμα τις μεταγραφές, τότε θα χρειαστούν πολλά σεμινάρια σε Βρύζα και Αναστασιάδη, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν την σκέψη τους ποιο γρήγορη, έτσι ώστε να υπάρχουν ποιο άμεσα αποτελέσματα.

Υ.Γ.1 Ο κ Αγγελίδης ανέφερε χθες ότι η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό με δικά της παιδιά από τις ακαδημίες συν τις προσθήκες κάποιον έμπειρων ποδοσφαιριστών, ελπίζω να μην εννοούσε έμπειρους τον Σπυρόπουλο και τον Τζιώλη……..

Υ.Γ.2. Μην βάζετε τέσσερα γκολ σε κάθε παιχνίδι για να αποδείξετε στον κόσμο ότι έχουμε καλή ομάδα, η ομάδα δεν είναι μόνο στην επίθεση, είναι και στην άμυνα και δυστυχώς όταν αμυνόμαστε είμαστε για κλάματα, γιατί απλά δεν έχουμε κεντρικούς αμυντικούς και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά με δύσκολους αντιπάλους θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα.

επιστροφή στην κορυφή