ΡΟΗ 24/7:

Πόλος έλξης η 4η Sportexpo

mp 910698 ekthesi sportexpo 2019 2019 04 11

Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την σχέση του Αθλητισμού με την Κοινωνία στις 16:00

Πόλος έλξης για τον κόσμο του αθλητισμού και τη νεολαία γίνεται για τρίτη συνεχή μέρα η 4η Sportexpo, που θα διαρκέσει μέχρι αύριο Σάββατο, 13 Απριλίου. Ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων είναι έκδηλος και η συμμετοχή στις δράσεις της Sportexpo μεγάλη. Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση μετατρέπεται σε κάθε βήμα του επισκέπτη σε ένα διαφορετικό «γήπεδο» αθλημάτων, από την κολύμβηση και το ποδόσφαιρο μέχρι την αναρρίχηση και την ξιφασκία. Άλλωστε, στο περίπτερο 17 έχουν δημιουργηθεί 18 σταθμοί άθλησης με Ολυμπιακά, αλλά και με μη διαδεδομένα αθλήματα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, να τα γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να συμμετάσχουν με διαδραστικό τρόπο.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που προσελκύουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, που είναι δεκάδες.

Σήμερα ξεκίνησε η ημερίδα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με θέμα «Ο Αθλητισμός και η Κοινωνία», ενώ χθες το βράδυ εντυπωσίασε και συγκίνησε ο ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων που διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo μεταξύ της Ομάδας Επίλεκτων Διεθνών με την Μικτή Βετεράνων Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ αύριο Σάββατο στις 11:00, στο πλαίσιο της Sportexpo, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo, παρουσία και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Η Sportexpo συγκεντρώνει περισσότερες από 100 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων 40 αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά και εταιρείες αθλητικών ειδών και εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι και φέτος η έκθεση «συναντιέται» με τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου από τον αθλητικό σύλλογο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝΑ.

Η είσοδος στην Sportexpo είναι ελεύθερη, ενώ διατίθεται και δωρεάν πάρκινγκ σε εκθέτες και επισκέπτες, με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου. Το ωράριο της έκθεσης έχει ως εξής: Παρασκευή έως τις 20:00 και Σάββατο 10:00 με 20:00.

επιστροφή στην κορυφή