ΡΟΗ 24/7:

Παγκόσμιο ρεκόρ Κ18 από την Ελίνα Τζένγκο

tzengo rekor

Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Με βολή στα 65,90 μ., στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στα Γιάννενα, η Ελίνα Τζένγκο κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό στη κατηγορία Κ18, το οποίο ήταν 65,45 και ανήκε στην Κουβανή Μαρισλεις Ντουαρθ, από τις 25 Μαΐου του 2017.
Η 17χρονη αθλήτρια του "Κενταύρου" Ν. Καλλικράτειας, μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο, απέδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αθλήτριες για την ηλικία της.
Η Τζένγκο είχε ακόμη βολή στα 59,70 μ., 62,30 μ., 61,61 μ., 62,03 μ. και 60,76 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ της 17χρονης, το οποίο ήταν και πανελλήνιο στην κατηγορία της, ήταν 63,34 μ. και αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ,από τον περασμένο Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες. Η Τζένγκο πλέον στρέφει την προσοχή της στα 600αρι ακόντιο, με το οποίο θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.
"Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονιά κορασίδα ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά και με τα δύο όργανα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ", είπε.
Αναφορικά με τους στόχους της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, σχολίασε: "Βάζω στόχο το μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο. Πάντα κυνηγάμε το υψηλότερο και με τη δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε. Σχετικά με το αν τη βαραίνει το γεγονός ότι αποτελεί μια αθλήτρια με μεγάλο μέλλον, είπε: "Δεν με βαραίνει γιατί δεν το σκέφτομαι. Κάνω αυτό που αγαπάω, γυμνάζομαι, απασχολούμαι. Όλα έρχονται με τη δουλειά".

tzengo rekor1

Να σημειώσουμε ότι Ελίνα Τζένγκο δεν είναι η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας που πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, αφού στο παρελθόν έχει πετύχει η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπ. και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ.

επιστροφή στην κορυφή