ΡΟΗ 24/7:

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το προπονητήριο ρίψεων στη Ν. Ηράκλεια

56527845 633168680460966 5034389372485500928 n

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κατασκευή του προπονητηρίου ρίψεων στο γήπεδο Ν. Ηράκλειας και απεστάλη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να προβούν στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως είχαμε γράψει στο halkidikifocus, μετά από επίσκεψη του Δημάρχου Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρρά και του προπονητή Γιώργου Μποσκαρίωφ στη Γ.Γ. Αθλητισμού στις 19 Μαρτίου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με 350.000 ευρώ, για την κατασκευή του προπονητηρίου για την προετοιμασία των αθλητών που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο (δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση και κατασκευή αθλητικού ανοιχτού χώρου ρίψεων ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου εντός του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ηράκλειας. Το καθαρό εμβαδόν του προπονητηρίου είναι της τάξεως των 7.300m2. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο χώρο του προπονητηρίου χωροθετούνται:
- στο βόρειο τμήμα μία βαλβίδα δισκοβολίας, οι εγκαταστάσεις του ακοντισμού με ένα διπλό διάδρομο φοράς και μία βαλβίδα σφυροβολίας,
- στο ανατολικό τμήμα μία βαλβίδα σφαιροβολίας.
Ο χώρος περιμετρικά θα περιφραχθεί με περίφραξη που θα είναι πακτωμένη σε περιμετρικό τοιχείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι βασικές εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
- Εκσκαφή του υπάρχοντος φυσικού εδάφους (φυτικές γαίες) σε βάθος 0,30m, απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής και αντικατάστασής τους με κατάλληλο θραυστό υλικό λατομείου (3Α - υλικό βάσης οδοστρωσίας).
- Διαμόρφωση της εξυγιαντικής στρώσης από υλικό 3Α σε όλη την έκταση του έργου και επαρκώς συμπυκνωμένη.
- Κατασκευή περιμετρικού τοιχείου από οπλισμένο σκυρόδεμα για την οριοθέτηση του χώρου και στερέωση επί αυτού των κατακόρυφων μεταλλικών σωλήνων στήριξης της περίφραξης από συρματόπλεγμα. Το πάχος του τοιχείου θα είναι 0,25m ενώ το ύψος του θα είναι 0,75m.
- Τοποθέτηση περιμετρικής περίφραξης από συρματόπλεγμα ύψους 3,00m ρομβοειδούς οπής και γαλβανισμένους σιδηροσωλήνες Φ2’’.
Κατασκευή πόρτας δίφυλλης για την είσοδο/ έξοδο από το χώρο, διαστάσεων 3,00x3,00m.
- Κατασκευή 3 βαλβίδων (σφαιροβολίας, σφυροβολίας, δισκοβολίας) και διαδρόμου φοράς ακοντισμού με συνθετικό τάπητα, διαστάσεων 20,00x4,00m.
- Τοποθέτηση και χρήση τριών φορητών κλωβών (πέριξ των βαλβίδων της δισκοβολίας, της σφαιροβολίας και της σφυροβολίας) για προστασία των αθλητών.

επιστροφή στην κορυφή