ΡΟΗ 24/7:

Έρχεται ο 7ος Αριστοτέλειος Κολυμβητικός Διάπλους στην Ολυμπιάδα

olympiada diapluw

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Ο 7ος Αριστοτέλειος Κολυμβητικός Διάπλους διοργανώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ», σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη.

Η συμμετοχή στο διάπλου είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι κολυμβητές/κολυμβήτριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με την υπεύθυνη δήλωση που παραδίδουν στους διοργανωτές.

Την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του διάπλου, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το beach bar Vertigo στην παραλία της Ολυμπιάδας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9.30 και οι αθλητές πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.

Ο διάπλους έχει 2 σκέλη των 3χλμ. το καθένα:

Η εκκίνηση του 1ου σκέλους θα δοθεί στις 9.30 από την παραλία της Ολυμπιάδας μπροστά από το beach bar Vertigoκαι οι κολυμβητές θα ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη με σημαδούρες και βάρκες διαδρομή έως το νησάκι Καυκανάς.

Η εκκίνηση του 2ου σκέλους θα δοθεί στις 11.30 από το νησάκι Καυκανάς και οι κολυμβητές θα ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη με σημαδούρες και βάρκες διαδρομή έως την παραλία του χωριού.

Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να διαγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.).

Λόγω των πιθανά ισχυρών ρευμάτων, ορίζεται ότι για λόγους ασφαλείας όποιος κολυμβητής/κολυμβήτρια απομακρυνθεί περισσότερο από 100 μέτρα δεξιά ή αριστερά από τις σημαδούρες που οριοθετούν τη διαδρομή, θα διακόπτεται και θα περισυλλέγεται από τα συνοδευτικά σκάφη.

Πριν την εκκίνηση οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

επιστροφή στην κορυφή