ΡΟΗ 24/7:

Το Σιδηρόκαστρο το κέντρο του Μπάντμιντον στην Ευρώπη

SIDHROKASTRO BADMINTON19pr

Ξεκινά την Πέμπτη το Διεθνές Τουρνουά Hellas Open 2019

Λίγες ώρες έμειναν προκειμένου να ξεκινήσει το διεθνές τουρνουά Μπάντμιντον Hellas Open 2019. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ευρώπη για φέτος, βαθμολογούμενη και με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία έχουν «επενδύσει» σ' αυτή τη διοργάνωση και έχουν έρθει στη χώρα μας πολλοί συνεργάτες, έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πολλές συμμετοχές τα δωμάτια στα ξενοδοχεία στο Δήμο Σιντικής έχουν γεμίσει.

Το Hellas Open συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης και ο Δήμος Σιντικής, ενώ πολύτιμη είναι η στήριξη των χορηγών Protergia, RSL και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα με τη διοργάνωση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πραγματοποιεί στην Ελλάδα το διεθνές σεμινάριο διαιτησίας Μπάντμιντον. Δέκα ξένοι διαιτητές που θα δώσουν εξετάσεις για να πάρουν το ανώτατο πτυχίο «ΒΕ» έχουν έρθει στην χώρα μας και ταυτόχρονα θα διαιτητεύσουν στους αγώνες. Το «ΒΕ» είναι το ανώτατο πτυχίο που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (τα αρχικά σημαίνουν Badminton Europe) και με αυτό το πτυχίο οι διαιτητές μπαίνουν στη λίστα για να «σφυρίξουν» Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το γεγονός ότι αποφασίστηκε αυτό το σεμινάριο να γίνει στην Ελλάδα, μαζί με το Hellas Open, αποδεικνύει την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στη χώρα μας και φυσικά το πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση που θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

επιστροφή στην κορυφή