ΡΟΗ 24/7:

Διεθνές αφιέρωμα στον Βασίλη Χατζηπαναγή: «Ο Έλληνας Μαραντόνα» (Βίντεο)

gontir

Ένα βίντεο - ωδή στον σπουδαίο Βασίλη Χατζηπαναγή από το «Coppa90»

Ένα σπάνιας ομορφιάς βίντεο αφιερωμένο στον Βασίλη Χατζηπαναγή δημιούργησε η διεθνούς φήμη σελίδα «Coppa90», κάνοντας λόγο για τον «Έλληνα Μαραντόνα» και τον «Θεό του Ηρακλή».

Μάλιστα ο τίτλος που επέλεξε για το βίντεο είναι άκρως τιμητικός: «ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που ποτέ δεν γνώρισες» και βασίζεται τόσο στο γεγονός πως ο «Βάσια» δεν μπόρεσε να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού, ενώ δεν κατάφερε να αγωνισθεί με την φανέλα της εθνικής ομάδας της Ελλάδας λόγω της γραφειοκρατίας.

«Ποδοσφαιρικά, η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και για τον αντίπαλό του Άρη, αλλά αυτές οι δύο ομάδες δεν είναι μόνες. Υπάρχει και ο Ηρακλής, η παλαιότερη ομάδα της πόλης που ιδρύθηκε το 1908 και πήρε το όνομά της από τον Ημίθεο της ελληνικής μυθολογίας. Όμως η λέξη Ημίθεος δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έπαιξε στα ελληνικά γήπεδα. Για πολλούς, τον «Μαραντόνα των Βαλκανίων», Βασίλη Χατζηπαναγή. Τον Θεό του Ηρακλή» αναφέρει στον πρόλογό του ο αφηγητής.

Ενώ να σημειωθεί πως στο αφιέρωμα, φιλοξενούνται οι αφηγήσεις των Δημήτρη Μπασμπαρέλα (δημοσιογράφος), Χρήστου Ζίφκα (πρώην συμπαίκτης του), Γιώργου Φοιρού (πρώην αντίπαλος και συμπαίκτης του), Άκη Δημητριάδη (οπαδός Ηρακλή) και Γιώργου Μακρή (νυν παίκτης του Ηρακλή) που τον αποθεώνουν.

Απολαύστε το αφιέρωμα:

επιστροφή στην κορυφή