ΡΟΗ 24/7:

Διαδικτυακό σεμινάριο για τα συμπτώματα επικίνδυνων συμπεριφορών στον αθλητισμό

126906907 2852362298365790 7260020434326509927 o

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MATCH-SPORT

Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων του αθλητισμού σχετικά με τα «Πρώιμα συμπτώματα επικίνδυνων συμπεριφορών», πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, από τον Δήμο Ν. Προποντίδας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MATCH-SPORT (Erasmus+ Sport της Ε.Ε. – “Make Amateur Sport Tolerant by Eliminating Discrimination and Racism”).

Το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προληφθούν και να διαγνωστούν τα προβλήματα από τις συμπεριφορές όλων των παραγόντων που σχετίζονται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Παρουσιάστηκαν τεχνικές προσέγγισης και έγιναν αναλύσεις για την «επιθετικότητα και την πίεση» από τον προπονητή και τους γονείς προς τους νέους, καθώς και τεκμηρίωση για τον «Σκοπό του αθλητισμού», που πέρα από το να εμψυχώνει το παιδί, να μειώνει το άγχος, να χτίζει αυτοπεποίθηση, να ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση, να ενισχύει τον αυτοσεβασμό, καθώς και ψυχαγωγεί, θα πρέπει να βελτιώνει δεξιότητες, να αναπτύσσει πειθαρχία, να τους μαθαίνει να χάνουν με αξιοπρέπεια και να κερδίζουν με σεμνότητα.

Κύριοι εισηγητές του webinar αυτού ήταν η Maria Isaura Silva Teixeira Marques De Almeida και ο Sergio Ricardo Costa Chagas Felgueiras, Ανώτερα στελέχη της δημοτικής Αστυνομίας της Λισαβόνα, που συμμετέχει και αυτή στο MATCH-SPORT. Το webinar παρακολούθησαν: η Υπεύθυνη Αθλητισμού του Ο.Π.Α του Δήμου Ν. Προποντίδας, Φανή Παλάτζα, ο κ. Παπαστεργίου και η κ. Παπουλίδου από το Τμήμα Προγραμματισμού μαζί με τον κ. Καμπούρη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, κ. Σαρηγιαννίδης, ο Διαιτητής ποδοσφαίρου της Super League, κ. Τσακαλίδης, ο Προπονητής Βόλεϊ, κ. Ροδοβίτης, το Μέλος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, κ. Ελιοδώρου, το Μέλος Α.Σ. “Σότοκαν Καράτε Λακκώματος”, κ. Τζίλιας, η Εκπαιδευτικός- Project expert κ. Κεσούλη και ο κ. Ρωσσάκης ως τεχνικός συντονιστής του MATCH-SPORT.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε εκ μέρους του Δήμου Νέας Προποντίδας κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρξη των εργασιών, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου, Παναγιώτης Σαρόγλου, ο οποίος μεταξύ των άλλων δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου και του Οργανισμού σε τέτοιες καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις, που τοποθετούν τη Νέα Προποντίδα μαζί με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις στον αγώνα για την εξάλειψη της φαινομένων της βίας και παραβατικών συμπεριφορών στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου με θέμα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την επιρροή της πανδημίας του Covid-19 στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεων όλων των εμπλεκομένων για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

 

επιστροφή στην κορυφή