ΡΟΗ 24/7:

Σπιτικές φτερούγες BBQ

bbq-fterouges1
Και γιατί να τα πάρουμε έτοιμα αφού μπορούμε να τις φτιάξουμε;


Υλικά:
10 φτερούγες κοτόπουλου
10 ξυλάκια για σουβλάκια

για την μαρινάδα...
200 γρ. κέτσαπ
2 κ.σ. κάρυ
1 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
*εαν έχετε σκόνη μπέικον, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. για περισσότερη ένταση

Εκτέλεση:
-Περνάμε προσεκτικά κάθε φτερούγα σε σουβλάκι, από τη μια άκρη ως την άλλη.
-Φτιάχνουμε σε ένα μπολάκι την μαρινάδα και με ένα πινέλο αλοίφουμε τις φτερούγες.
-Κλείνουμε καλά με μεμβράνη τις φτερούγες και τις αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
-Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, ψήνουμε τις φτερούγες. Καλύτερα θα είναι να τοποθετήσουμε κάτων από την σχάρα ένα ταψάκι με λίγο νερό. Οι φτερούγες χρειάζονται 20 λεπτάκια και είναι έτοιμες.

Σερβίρετε τις φτερούγες με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Επίσης, μπορείτε να τις σερβίρετε σκέτες ως σνακ για μπύρα.


Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,50 ευρώ
Μερίδες: 2 κυρίως
bbq-fterouges2

επιστροφή στην κορυφή