ΡΟΗ 24/7:

Γίγαντες παραδοσιακοί, στη γάστρα

gigantes-
Ένα φαγητό που λατρεύω από μικρή!


Υλικά:
500 γρ. γίγαντες
3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 σελινόριζα σε μικρά κυβάκια
3 καρότα σε ροδέλες
1 κονκασέ
1 κ. σούπας πελτέ τομάτας
αλάτι και κόκκινο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου
ελαιόλαδο
1 λίτρο νερού

Εκτέλεση:
-Φουσκώνουμε από το βράδυ τους γίγαντες σε κρύο νερό.
-Την επόμενη μέρα, αφού τα φασόλια μας έχουν φουσκώσει, τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε δυνατή φωτιά.
-Επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε όλα μας τα υλικά στη γάστρα και να τα περιχύσουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
-Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα και φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Έπειτα, ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 7,50 ευρώ
Μερίδες: 5-6

Σερβίρετε τους γίγαντες σας ως μεζέ για ένα τσιπουράκι.
Ως κυρίως μπορεί να σταθεί και μόνο του, άλλωστε είναι αγαπημένο φαγητό πολλών!
Η συνταγή που σας δίνεται, είναι συνταγή άνω των 80 ετών. Κληρονομιά!
Αν θέλετε να συνοδεύσετε με κρέας τους γίγαντες, ιδανικό είναι το χωριάτικο λουκάνικο, το οποίο μπορείτε να βάλετε στην γάστρα, τα τελευταία 20 λεπτά.

επιστροφή στην κορυφή