ΡΟΗ 24/7:

Τραγανή τυρόπιτα

pitoula-tragani
Εξαιρετική πρόταση για μια πιτούλα που θα μας πάρει λίγο χρόνο να την φτιάξουμε και πολύ για να την ξεπεράσουμε. Νόστιμη, τραγανή, με γεμάτη γεύση! Πάμε στην κουζίνα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση...


Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
500 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (λευκά και κίτρινα)
3 αβγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 σόδα
αλάτι πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:
-Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα  μισά φύλλα τσαλακωμένα.
-Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι, τα αβγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
-Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.
-Περιχύνουμε με τη σόδα μας και αφήνουμε 15 λεπτά να το ρουφίξει.
-Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 8-10

Αν θέλουμε να μείνει τραγανή η πίτα μας και την επόμενη μέρα, στα 30 λεπτά την βγάζουμε από τον φούρνο, την αναποδογυρίζουμε σε μία λαμαρίνα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Για εξτρά άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε μοσχοκάρυδο στην γέμιση.
Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσια την γέμιση, προσθέτουμε 5-6 φέτες μπεϊκον ψιλοκομμένο.

επιστροφή στην κορυφή