Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θράψαλα στιφάδο

thrap5
Καλοκαιράκι και τα θράψαλα βγήκαν κοπάδια!
Κατέφτασε και ο φίλος μου ο Γιώργος από τη Θεσσαλονίκη και μαγειρέψαμε παρέα.
Πήραμε και κρεμμυδάκια και φτιάξαμε ένα στιφάδο... τί να σας λέω!

thrap2

Υλικά:
1 κιλό θράψαλα
2 κιλά κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
1 κονκασέ
λάδι
αλατοπίπερο
1 ποτηράκι κρασί

Εκτέλεση:
-Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε καλά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τα θράψαλα που έχουμε ήδη κόψει σε ροδέλες ή κομμάτια και τα βολτάρουμε μέσα στο λάδι.
-Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και σβήνουμε με κρασάκι. Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ και το κονκασέ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-Σειρά έχει το νεράκι. Ανά κιλό κρεμμυδιού και ποτηράκι του κρασιού.
Αφήνουμε περίπου 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να σιγομαγειρευτεί.

thrap4

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 14,00 ευρώ
Μερίδες: 6-8

thrap6

Συνοδεύστε το φαγητό, με ζυμωτό ψωμί και λευκό κρασάκι.
Ιδανικό θεωρείται, το να μαγειρεύεις και να γεύεσαι με το φαγητό, το ίδιο κρασί.

Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά

Halkidikifocus 2014-2018