ΡΟΗ 24/7:

Ρύζι σε ζωμό λαχανικών

ruzi-laxanika-small
Πόσο διαφορετική γεύση, πόσο πιο γεμάτη! Είναι απλό, αλλά κάνει εντύπωση σε όποιον το γευτεί. Πάμε στην κουζίνα να δούμε βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνουμε!


Στο παρελθόν μιλήσαμε για τους σπιτικούς κύβους λαχανικών και ζωμούς κρεάτων. Βάση λοιπόν των σπιτικών κύβων λαχανικών, σήμερα θα φτιάξουμε ένα ρυζάκι που μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα, αλλά και γαρνιτούρα για ψητό κρέας, πουλερικό ή ψάρι.

Υλικά:
3 σπιτικούς κύβους λαχανικών (ή 2 εμπορίου)
1 λίτρο ζεστό νερό
80 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κολοκύθι
2 πιπεριές κόκκινες
½ μπρόκολο
1 σκελίδα σκόρδου
2 καρότα
400 γρ. ρύζι μπονέτ (τύπου Αμερικής)
πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
μπαχάρι
θυμάρι
χιόνι φέτας (περίπου 150 γρ.)
εάν χρειαστεί λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά τα λαχανικά μας αφού πρώτα τα κόψουμε σε κομμάτια και πάντα παρέα με το σκόρδο. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ρύζι και γυαλίζοντάς το. Κατόπιν, αφού έχουμε λιώσει τους κύβους στο ζεστό νερό, περιχύνουμε και αφήνουμε να κολχάσει καλά σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας και ρίχνουμε το βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Λογικά το ρύζι μας έχει τραβήξει τα απαραίτητα υγρά και πάει για σκάσιμο. Πρίν σερβίρουμε δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε αλατάκι ή καλύτερα μόνο χιόνι φέτας.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,80 ευρώ
Μερίδες: 2-3 κυρίως / 6-8 γαρνιτούρας

Τα λαχανικά μας πάντα ολόφρεσκα από την φρουτεμπορική Καβάλογλου.

επιστροφή στην κορυφή