ΡΟΗ 24/7:

Πρασοσέλινο με αβγολέμονο

selinato-avgolemono2-small
Λίγα λεπτά, αρκούν για να φέρεις φθινοπωρινές μυρωδιές και γεύσεις στην κουζίνα σου. Αρκεί να έχεις ολόφρεσκα λαχανικά, καλή διάθεση και μικρές συμβουλές για το αβγολέμονο. Πάμε να μαγειρέψουμε νόστιμα...


Υλικά:
6 πράσα
2 ρίζες σέλινο μαζί με τα φύλλα τους
4 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

για το αβγολέμονο...
χυμό από δύο λεμόνια
3 ασπράδια
1 κουτάλα γεμάτη με ζωμό από το φαγητό μας

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καρότα μας, τα πράσα και την σελινόριζα σε ίσα μεγέθη. Έπειτα, και τα κλωνάρια σέλινου, μαζί με τα φύλλα. Σε μια κατσαρόλα που ήδη βράζει το νερό, ρίχνουμε τα λαχανικά μας, να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, εως να μαλακώσουν λίγο. Έπειτα, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι μας με το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και περίπου 5-6 κουταλιές από το νερό που έβραζαν πριν. Αφήνουμε να πάρει μια ακόμα βράση και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε. Το φαγητό μας, ίσως χρειαστεί παραπάνω υγρασία, οπότε το νερό των λαχανικών καλά είναι να μην το πετάξουμε.
Μόλις δούμε οτι τα λαχανικά τσιμπιούνται καλά, σβήνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε με το αβγολέμονο. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια αβγού μέχρι πριν φτάσουν αν γίνουν μαρέγκα. Με μέθοδο «κορδόνι», προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τέλος, αφού ενωθούν αραιώνουμε με λίγο από τον ζωμό του φαγητού μας. Τέλος, περιχύνουμε την κατσαρόλα με το αβγολέμονο και απλά κουνάμε με τα χέρια μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουτάλα.
Σερβίρεται ζεστό.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος:4,20
Μερίδες: 4 

Διαλεγμένα λαχανικά από τα ράφια της φρουτεμπορικής Καβάλογλου!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγγινάρες με ανί-θικη σάλτσα Κρεοπωλείο Πανισκάκης »
επιστροφή στην κορυφή