ΡΟΗ 24/7:

Κολοκυθοκορφάδες special

k5
Φαγητό της εποχής.
Οι παλιότερες νοικοκυρές, το γνωρίζουν καλά. Άλλες το φτιάχνουν με ρύζι και κιμά, άλλες με σκέτο ρυζί, άλλες πάλι κάνουν τηγανίτες με μέλι.
Εμείς, φτιάχνουμε κολοκυθοκορφάδες με ρυζάκι και μυρωδικά!

k1

Υλικά:
30 λουλούδια κολοκυθιού
1 κόκκινη πιπεριά πολτοποιημένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
μαιντανό ψιλοκομμένο
1 τομάτα σε μικρά κυβάκια
ελαιόλαδο
20 κουτ. σούπας ρύζι γλασσέ
10 κουτ. σούπας ρύζι μπονέτ
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη ή έλαια σκόρδου
αλατοπίπερο
βεγκέτα

k2

Εκτέλεση:
-Πλένουμε καλά τα λουλούδια και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
-Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε την γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
-Γεμίζουμε ένα ένα τα λουλούδια, προσεκτικά να μην σχιστούν. Τα γεμίζουμε μέρχι την μέση και διπλώνουμε τα πέταλα του λουλουδιού προς τα μέσα ένα ένα.
-Τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι, ενωμένα τα γεμιστά πλέον λουλούδια.
-Περιχύνουμε με 2 ποτήρια νερό και λίγο λάδι. Κλείνουμε με το καπάκι.
-Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά σε δυνατή προς μέτρια φωτιά.

k3

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 4,50 ευρώ
Μερίδες: 4-6

k4

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Φαγητό των ντόπιων της Χαλκιδικής, αλλά και της Πελοποννήσου.
Εαν θέλετε, μπορείτε να κάνετε αυγολέμονο και να περιχύσετε το φαγητό σας ή να στίψετε λίγο λεμόνι.

k6

επιστροφή στην κορυφή