ΡΟΗ 24/7:

Μανιταρόπιτα με καραμελωμένο κρεμμύδι

manitari kremmudi
Από τις καλύτερες πίτες που έχω φτιάξει! Γεύση ισορροπημένη, γεμάτη και με λίγες θερμίδες! Για τις φίλες των μονάδων, μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα μόνο με 2 μονάδες!


Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
4 κονσέρβες μανιταριού ή 600 γρ. φρέσκα agaricus
4 κρεμμύδια ξερά
ελαιόλαδο
μαιντανός
αλάτι και πιπέρι καγιέν
μοσχοκάρυδο
1 κ.σούπας κοφτή φρουκτόζη
ξύδι balsamico για σβήσιμο
παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το σκεύος μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε με το λάδι μας το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε χοντροκόψει. Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να μαλακώνει, πασπαλίζουμε με φρουκτόζη, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε την ισορροπία του. Σβήνουμε με λίγο balsamico και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον μαιντανό και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει λίγο και έπειτα την στρώνουμε στο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράσουμε, ραντίζουμε με νεράκι και πασπαλίζουμε με παπαρούνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 24 κομμάτια

Στην περίπτωση που θέλετε να δώσετε εξτρά γεύση στην πίτα σας, μπορείτε να ενισχύσετε με μια συσκευασία κρέμας τυριού με μυρωδικά. Ανακατεύετε την κρέμα τυριού με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και έπειτα στρώνετε στο φύλλο σφολιάτας. Αν απέχετε από την γνωστή πιά δίαιτα μονάδων, μπορείτε αντί φρουκτόζης να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη για το καραμέλωμα των κρεμμυδιών. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα βασικά Μπαχαρικά της νοικοκυράς Να τα... πιούμε; »
επιστροφή στην κορυφή