ΡΟΗ 24/7:

Ρολό κοτόπουλου με βερύκοκα, καπνιστή γραβιέρα και γλυκοπατάτες

rolo kotopoulo
Σήμερα σας έχω κάτι πιο σύγχρονο... Συνδυασμός που ενώνει σημεία της Ευρώπης και δίνει την ικανοποίηση στο τελικό της αποτέλεσμα. Μαγειρεύουμε ρολό κοτόπουλο σπιτικό με βερύκοκο και σάλτσα πορτοκαλιού...



Υλικά:
2 κοτόπουλα Α/Ο
300 γρ. βερύκοκα
300 γρ. καπνιστή γραβιέρα τριμ.
6 πατάτες
3 γλυκοπατάες
1 πέτσα βερύκοκου

για την μαρινάδα και σάλτσα...
6 κ.σούπας μουστάρδα
3 κ.σούπας μέλι
χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
αλάτι
ελαιόλαδο

Χτυπάμε την μαρινάδα με σύρμα και περνάμε στην εσωτερική πλευρά από τα κοτόπουλα με ένα πινέλο. Ενώνουμε τα δύο φιλέτα κατά μήκος και πασπαλίζουμε με την καπνιστή γραβιέρα και τα βερύκοκα. Ρολάρουμε με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας και τυλίγουμε παράλληλα με πέτσα βερύκοκου. Στη γάστρα μας έχουμε ήδη το ποθετήσει περιμετρικά μεγάλα κομμάτια πατάτας και γλυκοπατάτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά, ώστε να βραχούν όλα τα κομμάτια. Στο κέντρο τοποθετούμε το ρολό μας. Ψήνουμε για 2 ½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες, αφού κρυώσει λίγο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαχανοντολμάδες αβγολέμονο Μοσχαράκι σελινάτο »
επιστροφή στην κορυφή