ΡΟΗ 24/7:

Ο χαλβάς του υποπλοίαρχου

farsalwn1
Μιλάμε για συνταγή χαλβά Φαρσάλων, την οποία μας έδωσε ο Δημήτρης Στασινός!
Το επάγγελμα αυτού: Υποπλοίαρχος! Ωστόσο, λάτρης της μαγειρικής...


Υλικά:
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νισεστέ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
½ κούπα αμύγδαλα ψημένα Άριστον(ή όποιον άλλο καρπό θέλετε)
8 κ.σ. ζάχαρη

farsalwn-1mix

Εκτέλεση:
-Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα αμύγδαλα.
-Σειρά έχει η κατσαρόλα! Τοποθετούμε τις 8 κουταλιές ζάχαρης και κάνουμε καραμέλα. Όσο σκούρο θέλουμε τον χαλβά μας, τόσο αφήνουμε να σκουρίνει το χρώμα της καραμέλας.
-Συνεχίζουμε με το περιεχόμενο του μπολ. Το πρσθέτουμε κι αυτό και ξεκινάμε με πολλή υπομονή, το καλό ανακάτεμα! Σκοπός είναι να διαλυθεί η καραμέλα, να τραβήξει τα πολλά υγρά και να γίνει ένα με τον χυλό.
- Μόλις δούμε ότι αρχίζει να δένει, πρσθέτουμε τα αμύγδαλα.
-Ρίχνουμε σε ταψί το υλικό μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

farsalwn-2mix

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο/Δύσκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 1 ταψί/8 κομμάτια

farsalwn2

Ελπίζω να είστε ήδη στην πόρτα για να αγοράσετε τα υλικά!
Αυτή τη φορά, τα ψώνια μου τα έκανα στο market του Κοκκινίδη, στα Σήμανδρα.
Ξηροί καρποί πρώτης ποιότητας, μόνο στο Άριστον!

επιστροφή στην κορυφή