Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

6 μήνες απλήρωτοι οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

GIATROS

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον υπουργό Υγείας

Μόλις για τον Ιανουάριο του 2016 έχουν εξοφληθεί οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη, κλινικοί και εργαστηριακοί, όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου, η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, που ήταν ανέκαθεν κακή, επιδεινώνεται σταθερά και πέρα από το όριο.

«Η νέα διοίκηση (του ΕΟΠΥΥ), έχοντας ξεπεράσει κάθε αρνητική πρόβλεψη και εκκρεμούσα μεταξύ ιδεολογικής αγκύλωσης και "πιέσεων", βασανίζει τους παρόχους του Οργανισμού, αφού σπατάλησε πολλούς μήνες σε οραματισμούς και πειράματα. Στο χρονικό αυτό διάστημα, αντί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αποπληρωμής των παρόχων με σειρά αποφάσεων και μέτρων, διόγκωσε τη γραφειοκρατία, αύξησε το κόστος και τελευταία επιδίδεται σε πρωταθλητισμό τραγελαφικής ανοησίας επί του "αλφαβητικά χρονολογικού καταλόγου". Όλα αυτά βεβαίως με έξοδα των κακοπληρωμένων συμβεβλημένων ιατρών» υπογραμμίζεται στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου, δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο γγ, Νικόλαος Νίτσας.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos