Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κλινική πλαστικής χειρουργικής στην Αλεξανδρούπολη

PANEPISTHMIAKO-NOSOKOMEIO-ALEKSANDROYPOLHS

Πρωτοπορεί και πάλι το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της ακριτικής πόλης

Την ίδρυση κλινικής πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, στο τμήμα ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), η οποία θα λειτουργεί στο πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Η εν λόγω κλινική θα εξυπηρετεί διδακτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο επιστημονικό αντικείμενο της πλαστικής χειρουργικής. Ειδικότερα, η δραστηριότητά της αφορά στη χειρουργική και συντηρητική περίθαλψη και νοσηλεία ασθενών που εμπίπτουν στο αντικείμενο της ειδικότητας, τη συνεργασία με άλλες κλινικές και εργαστήρια εντός και εκτός της Ελλάδος, τη θεωρητική διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, την κλινική και πειραματική έρευνα.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση οικονομικής διαχείρισης του ΔΠΘ, η κλινική θα λειτουργεί με ιδίους πόρους και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου, ενώ θα στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στην ιατρική σχολή του ΔΠΘ και στο ΠΓΝΕ, όπου και θα εγκατασταθεί η κλινική.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής χειρουργικής και πρόεδρος του τμήματος ιατρικής του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, διευκρίνισε ότι «μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο υπήρχε μία πλαστική χειρουργός η οποία λειτουργούσε μέσα στα πλαίσια της Α΄ χειρουργικής κλινικής, ενώ πρόσφατα ήρθε και ένας αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής. Προσπαθούμε να ιδρύσουμε την κλινική και σιγά-σιγά να την αναπτύξουμε ώστε να είναι αυτοδύναμη και ανεξάρτητη».

Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονίδη, από ιδρύσεως του νοσηλευτικού ιδρύματος είχε προβλεφθεί η κατασκευή χώρων που μπορούν να αξιοποιηθούν για την πλήρη ανάπτυξη της κλινικής πλαστικής χειρουργικής, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά της συγκεκριμένης ειδικότητας ασθενών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τα οποία όπως τόνισε είναι πολυάριθμα και αφορούν κυρίως σε επανορθωτικές επεμβάσεις. «Το τελευταίο που θα δούμε είναι οι αισθητικές επεμβάσεις», επεσήμανε ο κ. Πολυχρονίδης.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos