Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ημερίδα για τα ψάρια του γλυκού νερού στη Σκύδρα

elgo dhmhtra skydras

Στις 19 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" της περιοχής

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με τον Υδροβιολογικό Σταθμό Πέλλας, το Δήμο Σκύδρας και το Δήμο Έδεσσας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική - ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ψάρια γλυκού νερού - από την εκτροφή στην κατανάλωση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χλμ Μαυροβούνι –Έδεσσας) τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, καθώς επίσης και για όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα μεταξύ άλλων: για τον ρόλο του υδροβιολογικού σταθμού Πέλλας, για τη διατροφική αξία ψαριών με έμφαση στα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και για τρόπους μαγειρέματός τους.

Για την αρτιότερη διοργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2381089483 (υπεύθυνοι κ. Σιδηρόπουλος Μιχαήλ, κ. Θεοχαρόπουλος Ιωάννης) και 2381020688 (υπεύθυνοι κα. Γαζέα Αλεξία, κα. Χειμωνοπούλου Μαρία).

Το πρόγραμμα

«Ψάρια γλυκού νερού - Από την εκτροφή στην κατανάλωση»
Σκύδρα, Δευτέρα (19 Σεπτεμβρίου 2016)

18:00 Προσέλευση και εγγραφή Συμμετεχόντων - Χαιρετισμοί

18:15 Γαζέα Αλεξία, Βιολόγος- Ιχθυολόγος Υδροβιολογικού Σταθμού Πέλλας
Χειμωνοπούλου Μαρία, Βιολόγος - Ιχθυολόγος Υδροβιολογικού Σταθμού Πέλλας
«Ιστορικό και ρόλοι Υδροβιολογικού Σταθμού Πέλλας – καλλιέργεια ψαριών γλυκού νερού στην Ελλάδα»

18:30 Σπορέλα Δέσποινα, Βιολόγος – Ιχθυολόγος Προϊσταμένη Τμήματος Αλιείας Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ημαθίας
«Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι;»

18:45 Τρεσίνης Αναστάσιος, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
«Η Διατροφική αξία των ψαριών»

19:00 Χαραντώνη Ευαγγελία, Χημικός - Μαγείρισσα
«Από το νερό στο πιάτο μας. Διάφοροι τρόποι μαγειρέματος»

19:15 Παρεμβάσεις – Συζήτηση - Συμπεράσματα

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos