Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Κινητοποιήσεις στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

panorama

Απολύθηκαν 65 συμβασιούχοι

Σε κατάληψη του Δημαρχείου του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη προχώρησαν από το μεσημέρι της Παρασκευής, 65 συμβασιούχοι του Δήμου που τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους.

Στο πλευρό τους έχουν το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και εργαζόμενους άλλων κλάδων που μετά από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών προσέτρεξαν σε συμπαράσταση.

Ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, δεν υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις με βάση τις οποίες υλοποιείται ο νόμος Βερναρδάκη και παρατείνονται οι συμβάσεις έως τις 31 Δεκέμβρη 2017. Όπως ισχυρίστηκε, στη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, ο νόμος Βερναρδάκη προσκρούει στο άρθρο 103 του Συντάγματος.

Το Σωματείο καλεί σε παν-κινητοποίηση, το Σάββατο, στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Πανοράματος. Καλεί το λαό να συμμετέχει μαζικά και να παλέψει μαζί με τους συμβασιούχους για διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2017 και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 29 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των συμβασιούχων της καθαριότητας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας απαίτησαν εφαρμογή της διάταξης του νόμου που αφορά την παράταση των συμβάσεων για το 2017.

Η παράταση των συμβάσεων υπογράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι συμβασιούχοι για ακόμη μία φορά δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους συνεχίσουν τον αγώνα για τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos