Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Σε λειτουργία από τις 6 Μαρτίου ο ΣΜΑ Ευκαρπίας

02 151654SMA Eukarpias

Μειώνεται το κόστος για πολλούς Δήμους

Στο ένα τρίτο θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων για τους δήμους, τα απορριμματοφόρα των οποίων έπρεπε μέχρι τώρα να διανύουν ακόμη και 100 χιλιόμετρα για κάθε δρομολόγιο μεταφοράς σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Από την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Μαρτίου οπότε εγκαινιάζεται η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, που κατασκευάστηκε στην περιοχή της Ευκαρπίας, αναμένεται μεγάλη μείωση του κόστους μεταφοράς, τόσο σε καύσιμα, όσο και σε εργατοώρες, αλλά και σε δαπάνες συντήρησης οχημάτων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, σε συνέντευξη Τύπου, τα οχήματα των δήμων θα φτάνουν πλέον μόνο μέχρι τον ΣΜΑ, όπου τα απορρίμματα θα συμπιέζονται και θα τοποθετούνται σε κοντέινερ, χωρητικότητας φορτίου τριών ή και τεσσάρων απορριμματοφόρων, για να οδηγηθούν στη συνέχεια στο ΧΥΤΑ με ευθύνη του Φορέα.

Ο κ. Γεράνης επισήμανε ότι η κατασκευή του ΣΜΑ καθυστέρησε επτά χρόνια λόγω των αντιδράσεων και διαμαρτυριών από λιγοστές -όπως είπε- φωνές, ενώ με αφορμή τη διαμαρτυρία που προγραμματίζει για την ερχόμενη Δευτέρα το δίκτυο φορέων και συλλόγων κατά της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας είπε: "καλούμε όλους, ακόμη και εκείνους που ενδεχομένως είχαν μια αρνητική άποψη, να παραστούν στα εγκαίνια της λειτουργίας του έργου και να το δουν από κοντά".

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, τόνισε ότι ο ΦΟΔΣΑ σέβεται κάθε πολίτη για την άποψή του, ωστόσο με τη λειτουργία του έργου υιοθετείται μια πεπατημένη πάρα πολλών χρόνων, την οποία εφαρμόζουν χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης με υψηλό δείκτη στη διαχείριση των απορριμμάτων.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos