Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Δημαιρεσίες στο Δήμο Θεσσαλονίκης

KALYPSW GOYLA

Νέα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου η Καλυψώ Γούλα

Γυναικεία υπόθεση αποδείχτηκαν οι εκλογές για το προεδρείο στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με την Καλυψώ Γούλα από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη να εκλέγεται πρόεδρος, τη Σωσώ Αδαμίδου- Γκιουλέκα από την παράταξη «Εντάξει» με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη να αναλαμβάνει αντιπρόεδρος και τη Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», να εκλέγεται γραμματέας.

Η Καλυψώ Γούλα, μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, εκλέχτηκε νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 30 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρχαν δώδεκα λευκά ψηφοδέλτια και πέντε άκυρα.

«Είναι μεγάλη πρόκληση μετά από μια λαμπρότατη θητεία του συναδέλφου κ. Αβραμόπουλου που διαφοροποίησε την εικόνα για το πώς γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Είναι γυναικοκρατούμενο το συμβούλιο, πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα καινούριο πόστο για μένα, με μεγαλύτερη βαρύτητα και θα συνεχίσουμε τη δημοκρατική διαδικασία», υποστήριξε στις πρώτες της δηλώσεις η κ. Γούλα.

Η Σωσώ Αδαμίδου- Γκιουλέκα από την παράταξη των «Εντάξει» εκλέχτηκε αντιπρόεδρος, στη θέση του μέχρι σήμερα Δημήτρη Κούβελα. Έλαβε 27 έγκυρα ψηφοδέλτια, 16 λευκά και τρία άκυρα. Μετά την εκλογή της ευχαρίστησε τους συμβούλους που την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και υποστήριξε πως θα επιδιώξει να σταθεί αντάξια του προκατόχου της.

Για την εκλογή της Ρίας Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», χρειάστηκε και δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία έλαβε τελικά 31 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρχαν εφτά λευκά και οκτώ άκυρα. Η κ. Καλφακάκου ανέφερε πως η μη εκλογή της από την πρώτη ψηφοφορία «οφείλεται σε πολιτικούς και όχι προσωπικούς λόγους».

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης αποφάσισε να προχωρήσει και η δική του παράταξη σε αλλαγές και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε για την εκλογή του αντιπροέδρου τη Σωσώ Αδαμίδου- Γκιουλέκα στη θέση του έως τώρα Δημήτρη Κούβελα.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos