xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Τίμησε τους νέους αιμοδότες ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών

thumbnail aimodosia dora 1

Διακρίσεις σε συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής και επιβράβευση των εθελοντών σε ειδική εκδήλωση

Η επιβράβευση για έναν εθελοντή αιμοδότη είναι κατά κύριο λόγο η συμμετοχή του σε μια αιμοδοσία και η ψυχική ανάταση που φέρνει η προσφορά ζωής. Ωστόσο, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών φρόντισε να τιμήσει όσους έβαλαν το λιθαράκι τους στην επιτυχημένη εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που αποτέλεσε η ανοιξιάτικη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (4-11 Μαρτίου), με μια εκδήλωση-επιστέγασμα της όλης προσπάθειας, όπου αποδόθηκαν τιμητικές διακρίσεις και συμβολικά δώρα που πρόσφεραν επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, από την οποία αναδείχθηκε το μήνυμα της συντονισμένης δράσης πολιτών, συλλόγων και φορέων της περιοχής για την ενδυνάμωση του κινήματος των εθελοντών.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα της Ελισάβετ, μέλος του ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης, που συμμετείχε στις εκστρατείες ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης συγκροτώντας με τα υπόλοιπα παιδιά με αναπηρία μια ακούραστη ομάδα… κρούσης. «Αυτό που κάνουμε είναι πολύ σπουδαίο και πρέπει όλοι να πιστέψουμε σ’ αυτό. Προσφέροντας λίγο από το χρόνο μας και το αίμα μας μπορούμε να σώσουμε ζωές και να δώσουμε ελπίδα και χαμόγελο σε πολλά παιδιά», είπε καταχειροκροτούμενη από τους παραβρισκόμενους.

«Δεν επαναπαυόμαστε…»

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνέργειά τους σε αυτή την προσπάθεια ανθρωπιάς, αγάπης, ευαισθησίας, προσφοράς ζωής που «μας κάνει όλους περήφανους για την πρωτιά που εδώ και χρόνια έχουμε κατακτήσει, χάρη σε εθελοντές που συγκεντρώνουν πάνω από 2.000 μονάδες αίματος, εκατοντάδες δωρητές οργάνων, ακόμα και βλαστοκυττάρων», όπως είπε.

«Να μην επαναπαυόμαστε, τώρα ο στόχος μας πρέπει να είναι να φτάσουμε τις 3.000 μονάδες, και για να γίνει αυτό πρέπει να συγκεντρώνουμε 1.000 σε κάθε μια από τις τρεις αιμοδοσίες που κάνουμε μέσα στη χρονιά. Έτσι, με τη δική μας δυναμική συμμετοχή θα συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας με την ανεπάρκεια αίματος, παρά του ότι κάποιοι επίσημοι φορείς της Πολιτείας με τον τρόπο τους υπονομεύουν την προσπάθειά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων. Δεν παρέλειψε ακόμα να εκφράσει την περηφάνια και την χαρά για την προσέλευση νέων εθελοντών. «Βλέπω με πολύ μεγάλη χαρά ότι αυτή η προσπάθεια που κάνουμε έχει πείσει νέα παιδιά, 18, 20, 22 χρονών, που είναι το μέλλον της αιμοδοσίας», πρόσθεσε. Να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη εκστρατεία αιμοδοσίας συμμετείχαν 120 νέοι αιμοδότες.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης ανέδειξε το ρόλο και τη συμβολή των τοπικών συλλόγων, των φορέων και των μαθητών στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς, όπως επίσης και την αρωγή που προσφέρουν οι επαγγελματίες και οι τοπικές επιχειρήσεις που επιβραβεύουν τους εθελοντές με συμβολικά δώρα. «Όλοι μαζί συγκροτούμε μια ισχυρή ομάδα που κάνει έντονη την παρουσία του δήμου μας στη στήριξη των συνανθρώπων μας που την έχουν ανάγκη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos