Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Παρέμβαση εισαγγελέα για το μικρόβιο στο Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"

nosokomeio papageorgiou17

Ζητά επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Ποινικές ευθύνες μετά την ανίχνευση του βακτηρίου λεγιονέλλα (Legionella) στο δίκτυο ύδρευσης του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», αναζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία του προς την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξάνδρα Ανδρέου και επικαλούμενος δημοσιεύματα στον Τύπο, ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για τη διαπίστωση αυτεπάγγελτα διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο, όπως επίσης οποιαδήποτε υγειονομική παράβαση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις ενοχής, τότε να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους υπόπτους και η δικογραφία να επιστραφεί στην Εισαγγελία με συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Το επικίνδυνο βακτήριο εντοπίστηκε στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Ίδρυμα. Όπως επισήμανε η διοίκηση του νοσοκομείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε ύποπτο δείγμα σε ζεστό νερό απομακρυσμένης περιοχής στο νοσοκομείο και αμέσως τέθηκαν σε ισχύ προληπτικά μέτρα για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων. (δείτε αναλυτικά εδώ)

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos