Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θετικές εξελίξεις για τον ΕΔΟΕΑΠ

YP ERGASIAS

Κατατίθενται στη Βουλή ρυθμίσεις για τη διάσωση του Ταμείου των δημοσιογράφων

Με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο συναντήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. ΕΔΟΕΑΠ και Ενώσεις ενημερώθηκαν για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου το πλαίσιο των ρυθμίσεων θα δοθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του.

1. Ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρεί την αυτόνομη λειτουργία του εισπράττοντας απευθείας από τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις του τύπου τα προβλεπόμενα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.

2. Ο ΕΔΟΕΑΠ διευρύνεται με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που μέχρι σήμερα δεν ήταν μέλη του, τους εργαζομένους στον περιοδικό Τύπο και στα ενημερωτικά sites του διαδικτύου (θεωρούνται ηλεκτρονικές εφημερίδες).

3. Η ρύθμιση που θα φέρει μέσα στην επόμενη εβδομάδα το αρμόδιο υπουργείο προβλέπει εισφορά στον τζίρο όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τύπου ύψους 2%.

4. Τα ποσοστά εισφορών για την επικουρική σύνταξη είναι ανάλογα με αυτά που ισχύουν και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, δηλαδή θα είναι συνολικά ποσοστό ύψους 7%, το οποίο επιμερίζεται σε 3,5% για τους εργαζόμενους και 3,5% για τους εργοδότες.

5. Οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο υγείας του ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονται στο 7,10%. Το ποσοστό αυτό επιμερίζεται σε εισφορές 2,55% για εργαζόμενους και εισφορές ύψους 4,55% για τους εργοδότες.

6. Συμμετοχή ποσοστού ύψους 1% για το εφάπαξ που αφορά στους σημερινούς ασφαλισμένους.

7. 11μελές διοικητικό συμβούλιο στον ΕΔΟΕΑΠ με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου των εργοδοτών.

8. Δεν θα υπάρχει διασύνδεση του ΕΔΟΕΑΠ με ΕΟΠΠΥ.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos