Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το πρώτο επαγγελματικό σωματείο Ραδιοφωνικών Παραγωγών στην Ελλάδα

enwsiradio

"Ένωση Ραδιοφωνικών Παραγωγών Μακεδονίας-Θράκης"

Χρειάστηκαν 30 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας, άπειρες ώρες πίσω από μικρόφωνα και κονσόλες, ατέλειωτες συζητήσεις και ζυμώσεις για να ιδρυθεί το πρώτο επαγγελματικό σωματείο Ραδιοφωνικών Παραγωγών στην Ελλάδα.

H ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, «έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη των ΜΜΕ στη χώρα μας, πολλές αλλαγές εξυφαίνονται και μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί μέχρι σήμερα (όσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο) δεν είχαν καμία συνδικαλιστική εκπροσώπηση, η «φωνή» τους ακουγόταν μόνο μέσα από τις συχνότητες των ραδιοφώνων.

Όλες αυτές οι φωνές που χρόνια τώρα σας κρατούν συντροφιά, επιχειρούν να γίνουν μία, μέσω της ΕΡΠΑΜ-Θ, της Ένωσης που από εδώ και στο εξής θα είναι η «φωνή» αυτής της μεγάλης μερίδας εργαζομένων.

Σκοποί της ΕΡΠΑΜ-Θ είναι «η ενότητα και η αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους (στη Ραδιοφωνία αλλά και εκτός αυτής) καθώς και η συμμετοχή των μελών της στους κοινούς αγώνες για την προάσπιση και ανάπτυξη της δημοκρατίας».

Η αρχή έγινε με δέκα από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης να έχουν εκπροσώπους στην Ένωση, σειρά έχει τώρα η περιφέρεια να δώσει και αυτή το δυναμικό παρών.

Μετά τις αρχαιρεσίες της 22ας Οκτωβρίου 2017 το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε και έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του.

Πρόεδρος: Δέσποινα Αυγερίδου, Αντιπρόεδρος: Αιμίλιος Τσαρουχάς, Γενική Γραμματέας: Μαρία Λεριά, Ταμίας: Κωνσταντίνος Γιαλαμπούκης και Β’ Γραμματέας: Πολύκαρπος Μαυρόπουλος.

«Ελπίζουμε ότι θα σας βρούμε αλληλέγγυους στα επόμενα βήματά μας, στους κοινούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με κυρίαρχο στοιχείο την αγάπη μας για το μέσο που με ανιδιοτέλεια υπηρετούμε, το Ραδιόφωνο» καταλήγουν.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos