xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Παγίδα θανάτου το μοιραίο λούνα - παρκ στο Ελληνικό - Δεν πληρούσε καμία από τις προδιαγραφές ασφαλείας!

louna park

- Δεν υπήρχε ούτε προστατευτικό δίχτυ, ούτε ο κύλινδρος ήταν δεμένος με ιμάντα!
- Αναζητείται ο ιδιοκτήτης - Συνελήφθη ο διαχειριστής του λούνα παρκ
- Με προσωρινή άδεια που είχε λήξει λειτουργούσε ο χώρος στο Ελληνικό
- Έρευνα για τυχόν ύπαρξη κυκλώματος σε ΚΕΠ της Β. Ελλάδας που εξέδιδε δεκάδες άδειες για ψυχαγωγικά πάρκα
- Απαρηγόρητη η οικογένεια του 13χρονου - Καλύτερα η 9χρονη αδερφή του
- Συγκλονιστική μαρτυρία - "Σώσε το παιδί μου" ούρλιαζε η μάνα
- Ο Δήμος Ελληνικού νοίκιασε το οικόπεδο στην εταιρεία χωρός να δώσει ποτέ νόμιμη άδεια!

 

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας 24 ώρες μετά το μοιραίο περιστατικό στο λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου έχασε την ζωή του ένα 13χρονο αγοράκι και τραυματίσθηκε σοβαρά η αδερφή του, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο ψυχαγωγικό πάρκο δεν ήταν χώρος παιχνιδιού αλλά παγίδα - θανάτου!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες - και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός - το λούνα πάρκ ήταν σε απόσταση αναπνοής από έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής, την λεωφόρο Κύπρου, χωρίς καμμία περίφραξη!
Επίσης, πολλά είναι τα σκοτεινά σημεία όσον αφορά την λειτουργία του λούνα πάρκ, την άδεια που είχε πάρει για την εκμετάλλευση του χώρου από τον Δημο Ελληνικού αλλά και την άδεια λειτουργίας που εξετάζεται αν είχε εκδοθεί όπως και δεκάδες άλλες από ΚΕΠ της Βορείου Ελλάδας.

Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος που είναι ο διαχειριστής του συγκεκριμένου λούνα πάρκ, παρουσιάστηκε στο ΑΤ Ελληνικού και συνελήφθη, όμως ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης της εταιρείας Happy Fun με έδρα την Παλλήνη είναι άφαντος και αναζητείται.
Στην διεύθυνση που έχει δώσει για έδρα της εταιρείας σύμφωνα με τους κατοίκους έχει να εμφανιστεί άνθρωπος εδώ ακι 3,5 χρόνια. Ο ιταλός που συνελήφθη είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει τα παιχνίδια και τα νοικιάζει στην εταιρεία Happy Fun.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία για το συγκεκριμένο παιχνίδι, στην πισίνα έπρεπε να υπάρχει περιμετρικά δίχτυ συγκεκριμένου ύψους και ο κύλινδρος μέσα στον οποίο έπαιζαν τα παιδιά έπρεπε να είναι δεμένος με ιμάντα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ίσχυε τίποτε από όλα αυτά!

Καρέ καρέ η περιγραφή του ανθρώπου που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο 13χρονο αγοράκι

'Οπως δήλωσε στο Newsit o Μανώλης Νομικός "εγώ όταν με ειδοποίησαν και έφτασα στο σημείο είδα κάτω ένα παιδάκι πεσμένο, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του, το οποίο είχε μια τρομερή μυδρίαση, ήταν ένα περιστατικό το οποίο χρειαζόταν αμπού, περιστατικό κάρπα δηλαδή στην ορολογία την ιατρική, ενα παιδάκι η γλώσσα του οποίου είχε σχεδόν φτάσει στο μισό του λάρυγγα.

Έβαλα αμέσως το χέρι μου μέσα για να τραβήξω τη γλώσσα του, με το ένα μου χερι τράβαγα τη γλώσσα και με το άλλο του έκανα μαλάξεις, αλλά τι μαλάξεις να κάνεις με το ένα χέρι. Είχα το κεφαλάκι του στα πλάγια για να μπορώ να βλέπω και τι κάνω, μετά άφησα το χέρι μου από τις μαλάξεις και έκανα το σύστημα που κάνουν οι γιατροί στα γήπεδα. Έπιασα κατευθείαν τη γνάθο με το ένα μου χέρι και την πίεζα με δύναμη και με το άλλο μου χέρι προσπαθούσα να τραβήξω τη γλώσσα.

Ήταν πολύς κοσμός εδώ πέρα, καμιά δεκαριά άτομα έπαιρναν το ΕΚΑΒ, ζήτησα την ενίσχυση από έναν γείτονα εδώ να βάλει το χέρι του στην τσέπη μου και να μου δώσει το κινητό για να μιλήσω με τους γιατρούς και το ΕΚΑΒ, σε 5 λεπτά μέσα και όχι σε 9 λεπτά (αυτο που λέει το ΕΚΑΒ είναι η πρώτη κλήση που λαμβάνει και το σήμα που δίνει), ήρθε το ΕΚΑΒ και είναι ολα καταγεγραμμένα στο κινητό μου.

Να είναι καλά και το πλήρωμα και ο γιατρός του ΕΚΑΒ αλλά και γιατρός που ειδοποιήθηκε από κάποιο γείτονα και ήρθε και αυτο να μην το ξεχάσουμε με τίποτα γιατί έχει δώσει τον όρκο στον Ιπποκράτη και τον τιμάει τον όρκο που έχει δώσει και κάπως επανήλθε το παιδί, πράγμα το οποίο εγώ δεν το κατάφερα να το επαναφέρω το παιδί τόσο πολύ. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, είναι λυπηρό γιατί όλοι έχουμε παιδιά".

"Σώσε το παιδί μου" ούρλιαζε η μάνα

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που ο κ. Νομικός περιγράφει στο Newsit την αγωνία της μάνας του 13χρονου.
Οπως χαρακτηριστικά είπε "Μια μάνα που συνέχεια θρηνούσε πάνω από το κεφάλι μου και μου έλεγε "το παιδί μου, το παιδί μου, σώσε μου το παιδί μου". Σαν άνθρωπος προσπαθούσα να κάνω οτι μπορούσα περισσότερο, αλλά δεν είμαι ούτε Θεός, ούτε επιστήμονας. Μπορεί να είμαι νοσοκομειακός αλλά δεν είμαι γιατρός".

Τραγικά κενά στους κανόνες ασφαλείας στο λούνα παρκ του θανάτου

Οπως λένε ολοι οι κάτοικοι αλλά κι ο κ. Νομικός το λούνα παρκ λειτουργούσε σαν ξέφραγο αμπέλι.
"Είναι ένα πάρκο το οποίο είναι απαράδεκτο αλλά είναι απαράδεκτο να φιλοξενεί λουνα παρκ και με τις συνθήκες που φιλοξενεί αυτό το λουνα παρκ, χωρίς ασφάλεια, χωρίς τίποτα" επισημαίνει ο κύριος Μανώλης και προσθέτει "όποιος περάσει από εδώ θα καταλάβει οτι αυτό το λουνα παρκ δεν έχει καμία ασφάλεια. Ολα αυτά τα πράγματα που έχει μέσα το λούνα παρκ, τα Χριστούγεννα δεν τα είχε, είχε πολύ λιγότερα. Και μάλιστα εγώ ο ίδιος τα Χριστούγεννα έκανα παρατήρηση σε κάποιον ο οποίος το έπαιζε εργοδηγός, δεν ξέρω αν ήταν το αφεντικό ή τι ήταν, και του είπα "τι το βάζει εδώ πέρα το τρενάκι, θα χτυπήσει κανένας με τα δέντρα. Και την άλλη μέρα ανακάλυψα ότι είχαν κλαδέψει ένα δέντρο με το χέρι τους. Ανεπίτρεπτα πράγματα συμβαίνουν σε αυτό το πάρκο.

Το μόνο για το οποίο λυπάμαι είναι για ένα παιδάκι που έχασε τη ζωή του στα 13 του χρόνια, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τι σημαίνει ζωή. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα" λέει τέλος συγκλονισμένος ο Μανώλης Νομικός.

Ελπιδοφόρα τα νέα από το Παίδων για την 9χρονη

Η 9χρονη αδελφή του αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο νοσηλεύεται ακόμη στην εντατική του Παίδων, ωστόσο τα νέα για την πορεία της υγείας της είναι καλά. Σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν την μικρούλα, το παιδί έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, από τις εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι μόλις μεταφέρθηκε εκεί το απόγευμα της Κυριακής, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες θλάσεις πνευμόνων.

Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν χρειάζεται αναπνευστική ή άλλη χρήση υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών και έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ στο Ελληνικό, και των δύο υπαλλήλων στον χώρο, όπου βρήκε χθες τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η 9χρονη αδερφή του.
Με εντολή του εισαγγελέα, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προσθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

 

Πηγή: newsit.gr

 

 

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos