Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

HOT SPOT1

Από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Στην προσφορά νέων υπηρεσιών προς μετανάστες και πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στην ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), με στόχο την εκπαίδευση τους στις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία με οικεία και συγγενικά τους πρόσωπα, μέσω skype.

Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αίθουσας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους χώρους του κέντρου, ανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος παρέδωσε την Τρίτη το έργο «Δημιουργία Χώρου Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στην Ανοιχτή Δομή Υποδοχής Προσφύγων Διβατών», που χρηματοδοτήθηκε από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, στον προϊστάμενο της Δομής, Κώστα Σιμιτόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου σκοπός της ΠΕΔ-ΚΜ είναι να στηρίξει τον πληθυσμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά, κυρίως όμως του νέους, ώστε να εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες και να μπορούν να επικοινωνούν με οικεία και συγγενικά τους πρόσωπα.

«Ως ΠΕΔ-ΚΜ είμαστε υπέρ της, με θετικό τρόπο, προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων. Σε ότι αφορά στα παιδιά, είμαι υπέρ του είναι μέτοχοι και εν συνεχεία, κάτοχοι της ελληνικής παιδείας. Έτσι, μεγαλώνοντας και στις χώρες τους, αλλά και όπου γης θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελληνικής παιδείας και του Ελληνικού Πολιτισμού που έχει Οικουμενικό χαρακτήρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Κυρίζογλου.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos