Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Διεθνή κυκλώματα διακινητών πίσω από την υπόθεση των Διαβατών"

DIABATA SKHNES PROSFYGES 19cbf

Καταγγελίες από τον Δημήτρη Βίτσα

Για ύπαρξη διεθνών κυκλωμάτων διακινητών πίσω από τον άτυπο καταυλισμό προσφύγων που είχε στηθεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7 ο κ. Βίτσας είπε ότι η υπόθεση των Διαβατών «τελείωσε μέσα σε δύο μέρες με τον καλύτερο τρόπο» και οι άνθρωποι αυτοί, που «υπήρξαν θύματα παραπληροφόρησης», επέστρεψαν στις δομές φιλοξενίας.

«Μόνη πηγή αλήθειας είναι η ελληνική πολιτεία και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ» πρόσθεσε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται συμφέροντα διακινητών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και στην Τουρκία. «Είναι διεθνή κυκλώματα, διεθνείς εγκληματικές συμμορίες. Ψάχνοντας τα ίχνη στο διαδίκτυο θα βρούμε έναν σέρβερ ενδεχομένως και σε άλλη ήπειρο, στην Αμερική, στην Ασία ή σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Το 2018 συνελήφθησαν 350 διακινητές, βαποράκια-διακινητές τους λέω εγώ, ανάμεσά τους θα δείτε όλες τις φυλές του κόσμου. Στη Σάμο όπου θα πάω αύριο υπάρχουν κυκλώματα» είπε.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos