xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Έφυγε" η "μάνα" των καρκινοπαθών

141183823 2768466180072474 1442731441994038860 o

Θλίψη για τον θάνατο της Περσεφόνης Μήττα

Έφυγε χθες από τη ζωή η επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης Περσεφόνη Μήττα. Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους της και αναφέρει: «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την ανείπωτη θλίψη μας και την βαθύτατη συγκίνηση μας για την απώλεια της Περσεφόνης. Ήταν η μάνα όλων μας των καρκινοπαθών, ενδιαφερόταν, πονούσε και έτρεχε για όλους μας ακόμα και όταν η υγεία και οι δυνάμεις της είχαν κλονιστεί».

Σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Μέλη του Συλλόγου και του Δ.Σ. παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία της Περσεφόνης Μήττα, ιδρύτριας, εθελόντριας και Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης που έγινε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος την 23/1/2021, αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής και αποδίδοντας τον ύστατο χαιρετισμό προς το πρόσωπό της και τους οικείους της. Η ταφή της έγινε στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου. Τον επικήδειο εκ μέρους του Συλλόγου εκφώνησε ο Πρόεδρος του. Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα, την Περσεφόνη Μήττα, ιδρύτρια, Πρόεδρο και εθελόντρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου απευθύνουμε τον τελευταίο χαιρετισμό στην Φόνη μας, την μάνα μας των καρκινοπαθών, που με την 30χρονη εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά της, την συνέπεια και το ήθος της κινητοποίησε και οργάνωσε τους ασθενείς με καρκίνο σε μια εποχή που την λέξη αυτή δεν την έλεγαν...

Αυτό που την χαρακτήριζε ήταν ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή για τους ασθενείς καρκινοπαθείς και όπως δεν μπορείς να αρνηθείς την ζωή, δεν μπορείς να αρνηθείς και τον αγώνα γι΄ αυτήν. Δυναμική γυναίκα, αγωνίστρια και αισιόδοξη, έκανε μεγάλο έργο και η δύναμη της ψυχής της ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Μια ανεξάντλητη πηγή προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο, κοντά στο κρεββάτι του πόνου μέρα και νύχτα.

Ίδρυσε τον Σύλλογο μας πριν 30 χρόνια, την μεγάλη της αγκαλιά που χώρεσε μέχρι σήμερα 7.500 μέλη, την Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος πριν 20 χρόνια, εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ασθενών με Καρκίνο και βοήθησε στην ίδρυση των περισσότερων Συλλόγων Καρκινοπαθών στην χώρα μας, και ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα. Ο εθελοντισμός και η ύπαρξη των συλλόγων ασθενών με καρκίνο είναι δικό σου έργο. Ακούραστη παντού μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, δίπλα στον ασθενή και την οικογένεια του.

Έβαλε τα θέματα της ογκολογικής φροντίδας σε πρώτη γραμμή τονίζοντας και υποδεικνύοντας τις ελλείψεις και τις αστοχίες του συστήματος υγείας για την θεραπεία, νοσηλεία και αποκατάσταση των ασθενών καρκινοπαθών. Η ογκολογία είναι πιο φτωχή από σήμερα.

Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που είχε κάνει τρόπο ζωής την προσφορά προς τους ασθενείς! Θα τη θυμόμαστε για το μεγαλείο της ψυχής της. Μας έμαθε τα δικαιώματά μας, ως ασθενείς. Έδινε κουράγιο μόνο με την παρουσία της. Αποφασιστικότητα. Ζωντάνια. Θάρρος. Τα έβαζε με όλους. Μιλούσε για τον καρκίνο όταν όλοι μας φοβόμασταν να πούμε την λέξη αυτή. Σε ευχαριστούμε για ότι έκανες και εμείς θα συνεχίσουμε το έργο και τον δρόμο που μας χάραξες.

Αγαπημένη μας φίλη Φόνη, σήμερα όλοι εμείς οι καρκινοπαθείς σε αποχαιρετούμε για το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησες.

Ας μείνεις αξέχαστη όπως σου αξίζει. Καλό ταξίδι στην αγκαλιά των αγγέλων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια.

Ας είναι τα λόγια αυτά βάλσαμο στο πόνο των αγαπημένων σου στην ζωή, των παιδιών σου, των εγγονιών σου και των αγαπημένων σου προσώπων, των συγγενών και φίλων.

Καλό Παράδεισο γλυκιά μας κ. Φόνη. Όλη σου τη ζωή την αφιέρωσες στον συνάνθρωπο και στην προσφορά. Θυσία γινόσουν για όλους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Καλό σου ταξίδι".

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos