xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εκοψε τις φλέβες στο δεξί του χέρι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

giakoumakis-auyt-708

Το τραύμα που έφερε στον δεξί του καρπό ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φαίνεται πως δίνει τη λύση τουλάχιστον για το πώς προήλθε ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή.

 

Οι πληροφορίες λένε ότι ο θάνατος του νεαρού φοιτητή -βάσει του πορίσματος του ιατροδικαστή- προήλθε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο, κάτι που δείχνει αυτοχειρία.

Μάλιστα, σε συνδυασμό ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας, οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο άτυχος φοιτητής έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του. Σημαντικό στοιχείο, στην κατεύθυνση αυτή, είναι και ότι σε κοντινή απόσταση, σχεδόν δίπλα στο πτώμα, βρέθηκε και ένα μαχαίρι. Το μαχαίρι αυτό  μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί, ενώ φωτογραφίες του εστάλησαν στους γονείς του άτυχου νεαρού, οι οποίοι απάντησαν ότι ο 20χρονος φοιτητής είχε ένα παρόμοιο μαχαίρι, αλλά δεν μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι.

Για την πλήρη επιβεβαίωση της εκτίμησης του ιατροδικαστή, χρειάζονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Το κόψιμο στον δεξί καρπό

Στη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, από τη μακροσκοπική κιόλας εξέταση, εντοπίστηκε ένα βαθύ τραύμα στο δεξί του καρπό (κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει και ο ιατροδικαστής), ενώ στα αριστερά του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι. Ο ιατροδικαστής και όσοι βρέθηκαν από την αρχή στο σημείο τηλεφώνησαν αμέσως στους γονείς του νεαρού, ρωτώντας τους αν ήταν αριστερόχειρας, μια ερώτηση στην οποία απάντησαν καταφατικά. Το τραύμα στο δεξί καρπό και το σημείο στο οποίο βρέθηκε το μαχαίρι ίσως, λοιπόν, να αποτελούν μια πρώτη ένδειξη για το πώς βρήκε τον θάνατο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στους γονείς του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο έχει σταλεί και φωτογραφία με το μαχαίρι που βρέθηκε κοντά στη σορό του για να απαντήσουν αν είναι δικό του ή όχι. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι, αλλά και γενετικό υλικό, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες.

Τι δείχνει το πόρισμα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».

Οσον αφορά τον χρόνο του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με τον χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Συγκεκριμένα, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει λίγο πριν εξαφανιστεί.

Το δικαστικό κώλυμα που δεν επιτρέπει διώξεις

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. 

Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Την Τρίτη η κηδεία στο χωριό του Βαγγέλη

Την Τρίτη στις 11:00 το πρωί πέφτει η αυλαία στην τραγική υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την κηδεία του 20χρονου. Ο νεαρός θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Αρμένοι στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με τη σορό του να μεταφέρεται εκεί.

Το ξέσπασμα του θείου: Το παιδί μάλλον αυτοκτόνησε -Να βρεθούν αυτοί που τον οδήγησαν εκεί

Συντετριμμένος ο Γιώργος Βιδιαδάκης, ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ξεσπά. Περιμένοντας το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου του 20χρονου ανιψιού του, αναφέρει πως τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία, ωστόσο το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν αυτοί που τον οδήγησαν σε μία τέτοια ενέργεια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ανέφερε: «Πρέπει να είναι αυτοκτονία, αλλά το θέμα είναι ποιος οδήγησε το παιδί εκεί και φτάσαμε σήμερα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατόν να χαθεί ένα παιδί 20 χρονών και να μη λάβουμε απαντήσεις».

«Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν ξέρω τελικά αν πρέπει να μεγαλώνουμε καλά ή κακά παιδιά για να επιβιώνουν σε αυτόν τον κόσμο. Όλοι αυτοί οι λεβέντες που έκαναν ό,τι έκαναν στον Βαγγέλη ούτε είδαν ούτε ξέρουν τίποτα τώρα. Εύχομαι ο χαμός του Βαγγέλη να σώσει τα υπόλοιπα παιδιά», είπε ο κ. Βιδιαδάκης.

To βίντεο που συγκινεί:  

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos