ΡΟΗ 24/7:

Η γερμανική Die Zeit καλεί τους αναγνώστες της: Αυτό το καλοκαίρι βοηθάμε την Ελλάδα

tour708 11

Προβάλλοντας την Ελλάδα ως έναν μοναδικό στον κόσμο τόπο διακοπών, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit καλεί τους αναγνώστες της να επισκεφθούν τη χώρα και να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους.

 

«Φανταστείτε ο πλανήτης να πρέπει να συρρικνωθεί τόσο πολύ που να χωρά πλέον μόνον έναν μικρό τόπο διακοπών στον οποίο πρέπει αναγκαστικά να ταξιδεύει κανείς συνέχεια. Ποιος θα έπρεπε να είναι αυτός ο τόπος; Εμείς πιστεύουμε η Ελλάδα!». Με αυτά τα λόγια η γερμανική εφημερίδα εξυμνεί την Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό, καλώντας τους αναγνώστες της να την επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η Ελλάδα αναπνέει πολιτισμό (…) και είναι ο τέλειος συνδυασμός της θάλασσας, της παιδείας, της φιλοσοφίας και της ηλιοθεραπείας». Σύμφωνα με την Zeit, μπορεί η χώρα να περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, οι τουρίστες να βλέπουν και να βιώνουν την κρίση και ορισμένοι Γερμανοί τουρίστες να φοβούνται ότι αυτό το καλοκαίρι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, ωστόσο δεν συντρέχουν λόγοι να μην επισκεφθεί κανείς τη χώρα. Αντιθέτως, είναι και μια ευκαιρία να στηρίξει κανείς την Ελλάδα.

«Αυτό το καλοκαίρι συνοδεύουμε την Ελλάδα»

Όπως γράφει στη συνέχεια η Die Zeit, αυτό το ειδικό καλοκαίρι «θέλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα, μαζί με εσάς, τους αγαπημένους αναγνώστες» της ηλεκτρονικής και έντυπης έκδοσης της εφημερίδας. «Γι' αυτό σας παρακαλούμε: στείλτε μας την καρτ-ποστάλ σας από την Ελλάδα. Γράψτε μας ποια εμπειρία, ποια στιγμή, ποια συνάντηση με τους οικοδεσπότες σας σας έκανε ιδιαίτερα ευτυχισμένους. Μάθατε κάτι καινούργιο; Διευρύνατε το ελληνικό λεξιλόγιό σας; Αγκαλιάσατε τους Έλληνες ή σας αγκάλιασαν; Ποια φωτογραφία αποτυπώνει καλύτερα τα καλοκαιρινά συναισθήματά σας; Και ποιο βιντεοσκοπημένο μήνυμα απευθύνετε στους αναγνώστες μας;».

Στη συνέχεια η εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες της να ανεβάσουν τις φωτογραφίες και τα μηνύματά τους μέσω Τwitter και με το hasthtag #PostcardFromGreece, να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας ή και συμβατικές καρτ-ποστάλ.

Η Zeit Online θα δημοσιεύει καθημερινά στην ιστοσελίδα της μια επιλογή των φωτογραφιών και μηνυμάτων που θα λαμβάνει, ενώ η έντυπη έκδοση της εφημερίδας θα δημοσιεύσει στο τέλος του καλοκαιριού τα highlights των φωτογραφιών και εντυπώσεων των αναγνωστών της.

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή