ΡΟΗ 24/7:

Βενεζουέλα: Ποδοπατούν ο ένας τον άλλο στα σούπερ μάρκετ για λίγα τρόφιμα (βίντεο)

venezouela souper

Η χώρα θυμίζει ολοένα και περισσότερο ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί

 

Η Βενεζουέλα θυμίζει ολοένα και περισσότερο ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί, με τον πρόεδρο της χώρας να κηρύττει εκ νέου τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πλέον να απειλεί ανοιχτά με κατάσχεση των εργοστασίων που διακόπτουν την παραγωγή και φυλάκιση των ιδιοκτητών τους.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, με πορείες κατά τις κυβέρνησης που καταλήγουν σχεδόν πάντα σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της χώρας, οι ελλείψεις προϊόντων είναι πλέον τεράστιες, αφού λόγω της κρίσης και του πληθωρισμού 180% τα αποθέματα τροφίμων τελειώνουν, πρώτες ύλες δεν μπορούν να εισαχθούν και τα εργοστάσια σταματούν την παραγωγή.

Ως αποτέλεσμα, το «πλιάτσικο» σε σούπερ μάρκετ της χώρας αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο, με τους εξαγριωμένους πολίτες να χάνουν την υπομονή τους περιμένοντας επί ώρες στις τεράστιες ουρές και να ορμούν μέσα στα καταστήματα, προσπαθώντας να αρπάξουν μερικές κονσέρβες.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί σε ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Βενεζουέλα, αναφέρει ο ιστότοπος zerohedge, που δημοσιεύει μάλιστα δύο βίντεο τα οποία καταγράφουν τα έκτροπα που σημειώθηκαν σε σούπερ μάρκετ:

 

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή