ΡΟΗ 24/7:

Το 18ωρο «μαρτύριο» του Σαρκοζί

charkoze

Αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα – Όλο το χρονικό από τη σύλληψή του ως την απόφαση του δικαστηρίου να τον αφήσει ελεύθερο – Οι πιθανότητες να δικαστεί – Τα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον


Δεκαοκτώ ώρες διήρκεσε το μαρτύριο του Νικολά Σαρκοζί καθώς, μετά την αποχώρηση του από την υπηρεσία των γαλλικών αστυνομικών αρχών στην πόλη Ναντέρ, τα ξημερώματα της Τετάρτης, μεταφέρθηκε σε δικαστήριο όπου εκεί άκουσε από τα τα χείλη των δικαστών τα κακά μαντάτα: ότι δηλαδή ξεκινάει σε βάρος του δικαστική έρευνα καθώς κρίθηκε ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής και δωροδοκία.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον τέως Πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας να μεταβαίνει από τη Ναντέρ στο δικαστήριο με κατεβασμένο το κεφάλι και φανερά προβληματισμένος. Τα γαλλικά ΜΜΕ πλέον αναφέρουν ότι με την έναρξη της δικαστικής έρευνας, ο τέως Πρόεδρος της Γαλλίας ενδέχεται να παραπεμφθεί σε δίκη, όμως ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Εισαγγελέα αναφέρει: “Ο Νικολά Σαρκοζί είναι ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και φέρεται να επωφελήθηκε από την παραβίαση επαγγελματικών απορρήτων”.

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή