ΡΟΗ 24/7:

Χάος στους δρόμους του Λονδίνου λόγω της απεργίας στο μετρό

londinp

Ταλαιπωρία σε εκατομμύρια Λονδρέζους έχει προκαλέσει η 48ωρη απεργία στο μετρό, με τους επιβάτες να συνωστίζονται για δεύτερη ημέρα στα λεωφορεία, να μετακινούνται με τα πόδια ή να χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

 

Λόγω της απεργίας επιστρατεύθηκαν 268 επιπλέον λεωφορεία στις 44 πλέον πολυσύχναστες γραμμές και σύμφωνα με την εταιρεία μεταφορών του Λονδίνου TFL, αριθμός ρεκόρ 8.000 λεωφορείων συνολικά κυκλοφορεί στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, η διεύθυνση του μετρό ανακοίνωσε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και εθελοντές εργάζονται από το πρωί για την παροχή πληροφοριών και τη διευκόλυνση των επιβατών.

Η απεργία στο μετρό του Λονδίνου άρχισε στις 21.00 (τοπική ώρα) τη Δευτέρα και θα συνεχισθεί μέχρι τις 20.59 την Τετάρτη.

Οι κινητοποιήσεις κηρύχθηκαν από το συνδικάτο RMT σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση 960 θέσεων εργασίας στα γκισέ των σταθμών, που περιλαμβάνεται σε ένα φιλόδοξο σχέδιο εκσυγχρονισμού του London Underground του συντηρητικού Δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που προβλέπει την πλήρη αυτοματοποίηση των γκισέ πώλησης εισιτηρίων και την εξοικονόμηση 50 εκατομμυρίων στερλινών ετησίως.

Η απεργία θα επεκταθεί από τις 15.00 (τοπική ώρα) και για 48 ώρες στη γραμμή Heathrow Express σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς.

Μία δεύτερη τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 5 Μαΐου.

 

Πηγή: in.gr

επιστροφή στην κορυφή