ΡΟΗ 24/7:

Ευρωβουλευτές ζητούν από την Amazon να μην πουλά ρούχα με σφυροδρέπανο

rouxa sfurodr

Σε επιστολή τους θυμίζουν ότι τα θύματα στην ΕΣΣΔ ήταν πάνω από 60 εκατομμύρια

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επιστολή τους στον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon, αιτήθηκαν η εταιρία να σταματήσει να πουλά προϊόντα που περιλαμβάνουν με το σφυροδρέπανοΣτην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η πώληση προϊόντων με θέματα από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης αποτελεί προσβολή στα θύματα του καθεστώτος.

Αντίστοιχα παράπονα είχε δεχθεί τον Σεπτέμβριο η Walmart, με αποτέλεσμα να σταματήσει την πώληση ρούχων με το σφυροδρέπανο. 

Η επιστολή που υπογράφουν 20 Ευρωβουλευτές, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, αναφέρεται σε t-shirts, κοστούμια, σημαίες, αναμνηστικά και άλλα προϊόντα. Στην επιστολή, επίσης, τονίζεται ότι «ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της σοβιετικής περιόδου υπολογίζεται σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια» ενώ από την ΕΣΣΔ «απελάθηκαν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι» σε στρατόπεδα στη Σιβηρία όπου «έζησαν υπό απάνθρωπες συνθήκες, πείνα και φυσική βια».

Τέλος, οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν και την αντίστοιχη απόφαση της Adidas να σταματήσει την πώληση ρούχων με το σφυροδρέπανο.

 

The Guardian

Ευρωβουλευτές Amazon ρούχα σφυροδρέπανο
επιστροφή στην κορυφή