ΡΟΗ 24/7:

"Πράσινο φως" από την ΕΕ για το Brexit

brexit shm

"Γιούνκερ: Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία

Μόλις 38 λεπτά χρειάστηκαν για να επικυρωθεί η συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Βρυξέλλες.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι «αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι η μόνη δυνατή συμφωνία». Παράλληλα ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι υπάρχει ικανοποίηση από τη συμφωνία της αποχώρησης, τόνισε όμως ότι αυτή είναι μια "θλιβερή" και "τραγική" στιγμή για την ΕΕ και τη Μ. Βρετανία. «Τώρα το Βρετανικό Κοινοβούλιο είναι αυτό που πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «όσοι νομίζουν ότι αν απορρίψουν αυτή τη συμφωνία θα επιτύχουν μια καλύτερη, θα απογοητευτούν το επόμενο δευτερόλεπτο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε ότι εγκρίθηκε παράλληλα η πολιτική διακήρυξη που περιγράφει το πλαίσιο μιας όσο το δυνατό πιο στενής σχέσης, στο μέλλον, με το Λονδίνο, μετά το Brexit.

επιστροφή στην κορυφή