ΡΟΗ 24/7:

Φονικό Πάσχα στη Σρι Λάνκα με τουλάχιστον 158 νεκρούς

D4qxuSHXoAE4J V

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σειρά επιθέσεων που έχουν προκαλέσει τουλάχιστον τον θάνατο 158 ανθρώπων δέχθηκε σήμερα η Σρι Λάνκα, Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Εκρήξεις σημειώθηκαν σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, και σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό υπάρχουν 158 νεκροί, μεταξύ των οποίων και 9 ξένοι πολίτες, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες.

D4qzn9pXkAAqsvI

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, καταδίκασε τις επιθέσεις, δηλώνοντας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».
Ο Πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας επέβαλε 12ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 18.00 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδας). Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

φωτο CNN και ABC News

επιστροφή στην κορυφή