ΡΟΗ 24/7:

Προς την Κυπριακή ΑΟΖ πλέει το "Barbaros"

5bc89db3cd3a1848075d53d2

Ηχηρό μήνυμα από ΗΠΑ

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Άγκυρα για σεισμογραφικές έρευνες του σκάφους "Barbaros" στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ, διαρκέσουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, αυξάνοντας και πάλι την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το "Barbaros" απέπλευσε από το λιμάνι των Όλμων (Τασουτσού) αργά το απόγευμα της Τετάρτης και πλέει ανατολικά της Αμμοχώστου.

Μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του καναλιού OPEN και της ιστοσελίδας Hellas Journal, δήλωσε: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν βαθιά για τα δεδηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνα για φυσικούς πόρους στα ύδατα της Κύπρου. Αυτό το προκλητικό βήμα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις".
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδας Hellas Journal, η Αμερική και η Γερμανία έχουν συστήσει στην Τουρκία να μην στείλει το "Barbaros" στη θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Όμως, ο ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι απέρριψε κάθε παρέμβαση και χθες το βράδυ προχώρησε κανονικά στην αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην Κύπρο.

επιστροφή στην κορυφή