ΡΟΗ 24/7:

Γαλλικές Άλπεις: Χάος με χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες στο χιόνι

alpeis dromos

Ένας νεκρός, όταν το αυτοκίνητό του γλίστρησε στον πάγο, εξετράπη, και έπεσε από ύψος 200 μέτρων - 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού - Οι τουρίστες πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια


Αντιμέτωποι με το χάος βρέθηκαν το βράδυ όσοι σκιέρ ξεκίνησαν για να μεταβούν σε θέρετρα των Γαλλικών Άλπεων καθώς 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού με τους εγκλωβισμένους τουρίστες να αναγκάζονται να περάσουν τη νύχτα τους σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοΐας, χιλιάδες άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε καταλύματα στο βουνό ή σε αεροδρόμια εξαιτίας του χιονιού.
Στην Αιξ-λε-Μπαιν, περισσότεροι από 120 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης και τους φροντίζουν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης μετατράπηκαν 12 χώροι σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοϊας- στην Αλμπερτβιλ, στο Σαμπερί, στο Μουτιέ και στο Μπουρ Σεν Μορίς.

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των οχηματαγωγών πλοίων μεταξύ του Καλαί στη βόρεια Γαλλία και του Ντόβερ στη νότια Αγγλία διακόπηκε το πρωί του Σαββάτου και το λιμάνι του Καλαί έκλεισε λόγω ισχυρής καταιγίδας με ριπές ανέμου που φθάνουν τα 160 χλμ. την ώρα, ανακοίνωσε ο Λιμενάρχης.

«Κανένα πλοίο δεν εισέρχεται στο λιμάνι, ούτε εξέρχεται, δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Τα πλοία από το Ντόβερ που αναμένονταν στο λιμάνι του Καλαί παραμένουν στο Ντόβερ», δήλωσε μέλος του λιμενικού σώματος.

Μεγάλη είναι η ανησυχία για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής, καθώς όλα δείχνουν πως αυτό το κύμα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γαλλία, τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλές πόλεις να γιορτάσουν χιονισμένες την έλευση του νέου έτους.

 

ptotothema.gr

επιστροφή στην κορυφή