ΡΟΗ 24/7:

Ο Ταγίπ Ερντογάν "μπλόκαρε" και το YouTube στη Τουρκία, μετά το Twitter

tourkia youtube

Το YouTube προστέθηκε στη λίστα των απαγορευμένων ιστοσελίδων για τη τουρκική κυβέρνηση, συμπληρώνοντας τη λίστα που από την προηγούμενη εβδομάδα συμπεριλαμβάνει και το Twitter.

 

Η απαγόρευση είναι ήδη ενεργή από κάποιους πάροχους Internet, σύμφωνα με την ιστοσελίδα WebRazzi. ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε διαδικασία “μπλοκαρίσματος” επίσης. H Τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών επιβεβαίωσε επίσης την απαγόρευση.
Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, τη προηγούμενη εβδομάδα, η Google αρνήθηκε κατόπιν αιτήματος της Τουρκικής Κυβέρνησης να αφαιρέσει από το YouTube κάποια video που υποτίθεται ότι περιλάμβαναν ηχητικά αποσπάσματα μίας συζήτησης που είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με το γιο του, που τον παρακινούσε να αποκρύψει χρηματικά ποσά από ερευνητές.
Είναι προφανές, ότι η απαγόρευση του YouTube είναι μία απέλπιδα προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης, να μην αυξηθεί η δημοτικότητα των συγκεκριμένων video διαφθοράς ωστόσο έγινε επίσης γνωστό, ότι διέρρευσαν και ηχητικά ντοκουμέντα, που η τουρκική κυβέρνηση έκρινε ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, και αφορούν συζητήσεις αξιωματούχων για μία σχεδιασμένη επίθεση/ εισβολή της Τουρκίας στη Συρία (η οποία θα γινόταν όταν παρουσιαζόταν κάποια ευκαιρία, μεταξύ άλλων, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα σκάνδαλα διαφθοράς σύμφωνα με την αντιπολίτευση).
Όπως έγινε και με το Twitter, εκατομμύρια πολίτες στη γειτονική χώρα βρίσκουν τρόπους παράκαμψης της απαγόρευσης

πηγή:insomnia.gr

επιστροφή στην κορυφή