ΡΟΗ 24/7:

Trivago: Η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών

athina nuxta

Οι Μεταβολές Των Ξενοδοχειακών Τιμών Για Το Μήνα Οκτώβριο


Με το φθινόπωρο, ημερολογιακά τουλάχιστον, να έχει επισήμως ξεκινήσει, κάποιοι ανυπομονούν για την επόμενή τους απόδραση. Πόσο θα τους κοστίσει η διαμονή για το μήνα Οκτώβριο σε ελληνικούς προορισμούς και σε ποια επίπεδα κυμαίνονται οι ξενοδοχειακές τιμές μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων; Ποια η μέση ξενοδοχειακή τιμή σε επίπεδο χώρας για την Ελλάδα αλλά και τις κυριότερες ανταγωνιστικές σε αυτή αγορές; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Οκτώβριο 2015, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Μείωση στις τιμές τους φαίνεται να έχουν κατά τον τρέχοντα μήνα τα ξενοδοχεία της Αθήνας σε μηνιαία βάση, όντας κατά 10% περίπου  πιο οικονομικά προσιτά σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο. Με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή, ωστόσο, να διαμορφώνεται στα 114 ευρώ ανά διανυκτέρευση, παρατηρείται μια αύξηση σε ετήσιο επίπεδο, της τάξεως του 9,6%.

Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρατηρείται στα ξενοδοχεία της ισπανικής πρωτεύουσας, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση σύγκρισης με τη μέση τιμή στη Μαδρίτη να βρίσκεται στα 146 ευρώ για τον φετινό Οκτώβριο. Αντίθετα, πολύ μικρή μεταβολή φαίνεται να έχουν οι ξενοδοχειακές τιμές της Ρώμης, έχοντας αυξηθεί κατά μόνο 1%, τόσο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όσο και βάσει του Σεπτέμβρη που πέρασε.

Μεταξύ των προορισμών που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα, την πρωτιά, λόγω των ακριβότερων τιμών για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, διατηρεί και αυτό το μήνα το Μονακό, ενώ αρκετά υψηλότερες, κατά 14%, φαίνεται να είναι και οι τιμές των ξενοδοχείων του Λονδίνου. Μεταξύ των οικονομικότερων, αλλά και ακόμη πιο οικονομικά προσιτών τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση, φαίνεται να είναι τα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης, με τιμές μειωμένες κατά 14% τοις εκατό συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2014.

επιστροφή στην κορυφή