ΡΟΗ 24/7:

Εκτός δουλειάς και εκπαίδευσης ένας στους τέσσερις νέους στην Ελλάδα

aggelies pezoi

Ένας στους τέσσερις Έλληνες μεταξύ 20 και 24 ετών δεν έχει δουλειά αλλά και δεν μετέχει σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης

 

Μία ακόμη επιβεβαίωση της απόλυτα δυσμενούς θέσης στην οποία βρίσκονται οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, αναφορικά με την εύρεση εργασίας, αποκαλύπτει έκθεση της Eurostat που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την αυριανή Διεθνή Ημέρα Νέων.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία το 2015, ένας τους τέσσερις νέους ηλικίας από 20 έως 24 ετών είτε δεν είχαν εργασία, είτε δεν σπούδαζαν, είτε δεν συμμετείχαν σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης στην Ελλάδα, με το ποσοστό να φθάνει στο 26,1%.

Ακόμη, πάντως, πιο δυσάρεστη είναι η κατάσταση στη γειτονική Ιταλία, με το αντίστοιχο ποσοστό να φθάνει στο 31,1%.

Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντα για το 2015, πέντε εκατ. νέοι ηλικίας από 20-25 ετών, είτε ήταν άνεργοι είτε δεν σπούδαζαν είτε δεν συμμετείχαν σε κάποιο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Η κατάσταση αυτή, τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ιταλία, δεν αποτελεί κάτι καινούργιο ή ένα γεγονός που συνέβη το τελευταίο έτος. Μεταξύ 2006 και 2015 ο αριθμός των νέων που βρέθηκαν σε κάποια από τις παραπάνω περιγραφόμενες καταστάσεις, αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 9,3% και στην Ιταλία κατά 9,5%.

«Κερδισμένη» αποδεικνύεται η εν λόγω ηλικιακή ομάδα σε Γερμανία, Βουλγαρία, Σουηδία, Τσεχία και Πολωνία.

 

in.gr

επιστροφή στην κορυφή