ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: 45 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μήνα

louketo katasthma

Μειωμένες ωστόσο οι διαγραφές κατά 24%

450 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο από την αρχή του 2017 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το αντίστοιχο διάστημα άνοιξαν μόλις 273 επιχειρήσεις. Τα παραπάνω προέκυψε από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, το πρώτο ενιάμηνο του τρέχοντος έτους οι διαγραφές έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οπότε και έκλεισαν 595, ήταν μειωμένες, σημαντικά, κατά 24%. Αντίστοιχα στις νέες εγγραφές (που είναι 273) σημειώνεται αύξηση 8,3%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016.
Ασύμφορες κρίθηκαν 323 επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των ασύμφορων ήταν 406. «Η αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο μικρομεσαίο επιχειρείν, μεταφράζεται μέσα από τις εγγραφές και διαγραφές των βιοτεχνιών της Θεσσαλονίκης. Η αιμορραγία στον επιχειρηματικό κόσμο συνεχίζεται, η ιδιωτική πρωτοβουλία βυθίζεται και οι ιθύνοντες αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη σφυρίζοντας αδιάφορα και μετατοπίζοντας το δημόσιο διάλογο σε άλλα ζητήματα, συχνά ήσσονος σημασίας» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΘ και α΄ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
«Αυτό που πρέπει να γίνει κοινός τόπος δανειστών και κυβέρνησης είναι ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά μόνο με στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι με υποσχέσεις που δεν τηρούνται και φόρους», επεσήμανε ακόμη, καταλήγοντας ότι «πρέπει να στηριχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς αυτή προσφέρει θέσεις εργασίας, ενισχύει την παραγωγική διαδικασία και, αναμφίβολα, τα δημόσια έσοδα».

επιστροφή στην κορυφή